Žaidimui „Pinigėnai“ – „Login“ apdovanojimas

Penkerių – devynerių metų vaikams skirtas edukacinis žaidimas „Pinigėnai“ Lietuvos interneto apdovanojimuose „Login“ įvertintas kaip geriausias žaidimas.

„Pinigėnai“, kurį žaidžia per 500 tūkst. registruotų vartotojų, yra viena iš „Danske Bank“ vykdomų finansinio raštingumo iniciatyvų. Pinigėnų miestelyje vaikai kartu su animuotais, lietuviškai įgarsintais herojais sprendžia gyvenimiškus su pinigais susijusius klausimus: kiek kainuoja kasdien buityje naudojami daiktai, kiek reikia dirbti, kad jiems sutaupytum.

„Ir dėl turinio, ir dėl technologinio sprendimo „Pinigėnai” šiandien yra neabejotinai geriausias asmeninių lėšų valdymo pradžiamokslis Lietuvoje, – sako „Danske Bank“ generalinis direktorius Gintautas Galvanauskas. – XXI amžiaus vaikus jau sunkiai įsivaizduojame be kompiuterio ar mobilaus telefono, todėl džiaugiamės radę būdą, pasitelkiant technologijas, skatinti ir jų mokymąsi, ugdyti finansų valdymo žinias“.

Netrukus pasirodys nauja „Pinigėnų” versija su dar daugiau interaktyvių herojų, kuriuos kuriant dalyvavo patys vaikai. Taip pat žaidimas bus adaptuotas ir planšetiniams kompiuteriams.

„Pinigėnai” startavo 2008 m. Danijoje, dabar jį žaidžia penki milijonai vaikų aštuoniose Europos šalyse.

Finansinio raštingumo ugdymas yra viena iš „Danske Bank“ įgyvendinamų socialinės atsakomybės krypčių. Banko įgyvendinamos socialinės iniciatyvos šiemet įvertintos „Atsakingos įmonės“ apdovanojimu, kurį teikia viena įtakingiausių verslo asociacijų Lietuvoje „Investuotojų forumas“.

Apie „Danske Bank“:
Finansų paslaugų grupė „Danske Bank“, kurios pagrindinė būstinė įsikūrusi Kopenhagoje, yra didžiausia Danijoje ir antra pagal turtą Šiaurės Europos finansų rinkoje. Jos akcininkų nuosavybė 2012 m. birželio 30 d. sudarė 128,1 mlrd. DKK (apie 58,9 mlrd. litų). Grupė veikia 15-oje valstybių ir turi 578 banko skyrius, kuriuose dirba beveik 21 tūkst. darbuotojų. Grupės paslaugomis naudojasi apie 5 milijonai banko klientų.

Pranešimą paskelbė: Nova media
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2013-04-19 22:39
Švietimas ir mokslas, ITT
pasidalinti
atgal