R.Paksas: Žirinovskis Europos Sąjungai - nepageidaujamas asmuo

Rusijos politikos užribio personažas Vladimiras Žirinovskis savo interviu leidiniui „Komsomolskaja pravda“ pareiškė, jog Baltijos šalys, drįsusios pritarti Vakarų įsiveržimui į Siriją tikrai bus okupuotos arba sunaikintos.

„Žirinovskis Europos Sąjungai turi būti paskelbtas nepageidaujamas asmuo. Šis įžūlus išpuolis prieš NATO ir Europos Sąjungos valstybes yra įvykdytas sudėtingos tarptautinės situacijos kontekste, todėl negali likti be atsako. Manau, kad diplomatinė formuluotė „nereguoti“  šiuo atveju tikrai yra nepakankama, “- pareiškė Prezidentas Rolandas Paksas, partijos Tvarka ir teisingumas pirmininkas.

Pasak R.Pakso, Žirinovskis jau seniai yra peržengęs visas politikos padorumo ribas. Šio veikėjo įžūlūs išpuoliai prieš Lietuvą ir kitas Baltijos šalis reguliariai pasirodo sudėtingų pasaulio įvykių fone. Tačiau tokia retorika negali būti priimtina ir turi išnykti iš viešosios tarptautinių santykių erdvės kaip dūmas.

Partijos Tvarka ir teisingumas informacijos centras

Pranešimą paskelbė: Tvarka ir teisingumas
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2013-09-05 08:12
Tarptaut.santykiai, Politika
pasidalinti
atgal