Tarptautinis tapybos pleneras ,,Molėtai įkvepia dailininkus"

Renginio tipas: Renginys
Renginio data: 2014-05-18, sekmadienis
Renginio pradžia: 16:00
Renginio vieta: sodyba Vilkasalė, Mindūnai

 

Vieta: sodyba Vilkasalė, Mindūnai

Laikas: 2014 05 10-18

Uždarymas: 2014 05 18 (sekmadienį) 16.00

 

Organizuoja: Molėtų dailės galerija, Molėtų krašto muziejus

Kuratorė: AistėGabrielė Černiūtė

Koordinatorė: Rūta Eidukaitytė

Nuo 2003 metų Molėtų dailės galerijos organizuojami plenerai kuria kultūrinį žemėlapį Molėtų apylinkėse.

Kiekvienais metais profesionalūs menininkai buriasi pasirinktoje vietovėje ir tapo jos temomis. Įkvėpti išlikusio paveldo, legendų, istorinių įvykių, gyvų žmonių liudijimų, gamtos menininkai yra sukūrę ne vieną paveikslų kolekciją.

Iki šiol vyko plenerai Videniškiuose, Skudutiškyje, Balninkuose, Inturkėje, Girsteitiškyje ir pačiuose Molėtuose.

2014 metų dailininkų susitikimo vieta – Mindūnai. Vietovė yra Labanoro girios paunksmėje (čia pat – Mindūnų miškas), ežerų apsuptyje (artmiausias – Stirnių ežeras, visai šalia – Siesartis, Baltieji Lakajai). Mindūnai yra žinomi nuo 1988 metų veikiančiu Žvejybos muziejumi, kuriame saugomi ir eksponuojami ežerų žvejybos įrankiai, priemonės ir atributai.

Tapybos plenere Molėtuose dalyvauja žinomi Lietuvos dailės meistrai bei svečiai iš Lenkijos ir Vokietijos, atskleisiantys savą požiūrį ir emocinį ryšį su gražia ir tapybiška Aukštaitijos vieta.

Dalyviai:

Mindaugas Skudutis, Adasa Skliutauskaitė, Arvydas Kašauskas, Aleksandras Vozbinas, Edita Mali, Jūratė Mitalienė, Rūta Eidukaitytė, Aistė Gabrielė Černiūtė, Susana Vier (Rostokas, Vokietija), Wiebke Loseries (Rostokas, Vokietija), Joanna Rusinek (Gdanskas, Lenkija), Filip Kalkowski (Gdanskas, Lenkija)

 Informacija: 860138084

Pranešimą paskelbė: Lietuvos dailininkų sąjunga
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2014-05-15 11:34
Kultūra
pasidalinti
atgal