Pristatydamas maistą į namus, Foodout.lt tris kartus aplankė mėnulį

Maistą į namus ar biurus užsakančių gyventojų skaičius auga kaip ant mielių. Vien per pirmus 4 šių metų mėnesius maisto pristatymo į namus lyderis Foodout.lt, vykdydamas užsakymus, nuvažiavo daugiau nei 1 mln. km - atstumą, prilygstantį trims kelionėms į mėnulį. Užsakymų skaičius nuo metų pradžios išaugo 60 proc., lyginant su paskutiniais 2014 m. mėnesiais (rusgėjis, spalis, lapkritis, gruodis). Maisto užsakymo paslaugą internetu ir telefonu teikianti bendrovė per keturis šių metų mėnesius maisto pristatė daugiau nei 80-čiai tūkstančių klientų.

„Perkančiųjų internetu Lietuvos gyventojų skaičius sparčiai auga, tad natūralu, kad iš esmės keičiasi ir vartotojų įpročiai. Pastebime, kad vis daugiau jų ieško galimybės užsisakyti maisto į namus ar išsinešimui iš savo mėgstamų restoranų. Matome, kad maisto iš mėgstamo restorano į namus ar išsinešimui užsisako dirbantys ir didžiąją dienos dalį darbe praleidžiantys gyventojai, po darbo skubantys namo ir nenorintys vakaro praleisti virtuvėje prie puodų. Taip pat vis dažniau maisto į namus užsako šeimos su mažais vaikais, kurioms išėjimas į restoraną ar netgi maisto prekių parduotuvę sukelia daug streso. Daug užsakymų sulaukiame ir iš virtuvėje sukiotis nenorinčio jaunimo. Pastebime naują tendenciją – populiarėja dideli patiekalų užsakymai, kai maistas užsakomas laukiant svečių ar vykstant į svečius, taip pat šeimos pietums,“ - teigia Eglė Gružauskienė, Foodout.lt rinkodaros vadovė.

Vis daugiau gyventojų renkasi galimybę užsakytą maistą nemokamai atsiimti iš restorano.

„Ši paslauga ypač patogi tiems, kurie po darbų važiuoja namo pro savo mėgstamą restoraną. Jiems tereikia mobiliojoje programėlėje išsirinkti ir užsakyti patiekalus ir juos pasiimti pakeliui į namus. Grįžę namo gali iškart sėsti prie vakarienės stalo. Turime daugiau kaip 100 partnerių restoranų, kavinių, picerijų, siūlančių patiekalus patiems įvairiausiems skoniams: nuo europietiškos virtuvės iki Pietryčių Azijos, nuo gurmaniškų patiekalų iki mėsainių, picų ar tiesiog sumuštinių,“ – pasakoja E. Gružauskienė.

Foodout.lt suteikia galimybę maistą užsakyti trimis būdais: telefonu, internetu ir mobiliąja programėle, skirta tiek Android, tiek iOs operacinėms sistemoms. Populiariausias maisto užsakymo į namus būdas – internetu. Tačiau jį vejasi užsakymai mobiliąja programėle. Foodout.lt pirmieji pasiūlė tokią programėlę ir ji sparčiai išpopuliarėjo. Vartotojų, maistą užsakančių per mobiliąją aplikaciją, skaičius kas mėnesį auga 40-50 proc.

„Mobiliosios programėlės populiarumo augimas parodo, kad klientams itin svarbu taupyti laiką. Programėle pusryčius, pietus ar vakarienę jie gali užsakyti bet kada ir bet kur – vos pabudę ryte, vaikštinėdami mieste ar važiuodami namo. Atsiskaityti už maistą jie gali jiems patogiausiu būdu: per internetinės bankininkystės sistemas, kreditine kortele ar grynaisiais pinigais bei mokėjimo kortele užsakymą pristačiusiam kurjeriui,“ – sako Foodout.lt rinkodaros vadovė.

Kol kas populiariausias atsiskaitymo už maistą būdas – grynaisiais ar mokėjimo kortele kurjeriui. Tačiau vis dažniau gyventojai atsiskaito už į namus ar biurą pristatytą maistą iš anksto per internetinę bankininkystę.

Prieš metus veiklą pradėjęs Foodout.lt sparčiai plečiasi. Šiuo metu per Foodout.lt galima užsakyti maisto iš daugiau nei 100 restoranų Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje, taip pat ir Latvijoje. Per mėnesį bendrovė įvykdo apie 20 tūkst. užsakymų, yra sukūrusi per 60 darbo vietų. Vidutiniškai vieną užsakymą Foodout.lt įvykdo per valandą, o vienu metu maistą pristato per 50 įmonės vairuotojų.

Planuojama, kad šiais metais Foodout.lt apyvarta pasieks 4 mln. EUR, o bendrovė sėkmingai veiks ne tik Lietuvoje ir Latvijoje, bet ir plėsis į kitas šalis.

Apie Foodout.lt

Foodout.lt – maisto į namus pristatymo lyderis. Foodout.lt tikslas – keisti žmonių mitybos įpročius taupant jų laiką ir siūlant virtuvių įvairovę – nuo itališkos, europos iki japonų, tailando ar kinų virtuvės . Šiuo metu Foodout.lt maistą į namus pristato iš daugiau nei 100-o restoranų Lietuvoje, tokių kaip „Čili pica“, „Soya“, „Talutti Bakes n Shakes“, „Kinų smuklė“, „Basilico“, „Super Kebai”, „Narvesen“, “M donuts”, “Auksinis Liūtas”, “Fokus pica”, „Chicken House“ bei kt.

Daugiau informacijos:

Eglė Berteškaitė- Gružauskienė