SMURTAS PRIEŠ MOTERIS ŠEIMOJE - ČIA TAIP PAT ŽŪSTA ŽMONĖS! SUTELKIME JĖGAS MOTERŲ ŽMOGAUS TEISIŲ APSAUGAI

2015 m. lapkričio 25 d. asociacija Vilniaus Moterų namai su kitomis  nevyriausybinėmis  organizacijomis kviečia  pilietiškai aktyvius vilniečius ir miesto svečius prisijungti prie gatvės akcijos “Stabdykime smurtą prieš moteris”, kuri vyks nuo 10:30 iki 11:30 val. Nepriklausomybės aikštėje,  prie LR Seimo. Bus uždegtos žvakutės nuo savo partnerių ar sutuoktinių rankos žuvusioms moterims atminti.

Kasmet Lietuvoje nuo savo partnerio ar sutuoktinio rankos žūsta 20 moterų.  Šių beprasmių aukų būtina išvengti sutelkiant mūsų visų -  asmenų, bendruomenių, profesinių grupių ir valstybės institucijų  pastangas ginti ir apsaugoti smurtą ir prievartą patiriančius asmenis.

Nuo 2011 m. Lietuvoje veikia Apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje įstatymas. Ar per šį laiką pasiekta reali pažanga? Ar moters teisė nepatirti smurto savo namuose yra tik formaliai deklaruojama, ar realiai įgyvendinama?

Ar valstybės institucijos, pašauktos ginti ir įtvirtinti moters teises kaip visuotinas ir nedalomas žmogaus teises, teikti apsaugą nuo smurto artimoje aplinkoje, bausti kaltuosius ir atkurti pažeistas nukentėjusiojo teises visa jo apimtimi,  rodo  deramą budrumą? Ar jos veikia efektyviai ir su derama pagarba nukentėjusiam asmeniui?    Ar Įstatymo garantuojama specializuota pagalba yra savalaikė, lengvai prieinama ir efektyvi? Kaip tai atsispindi 2016 m. Valstybės biudžete?

Kviečiame jungtis ir kartu ieškoti atsakymų į šiuos nelengvus moterų pilietinių organizacijų keliamus klausimus.

Tolesnė diskusija vyks LR Seimo Europos informacijos biure nuo 12:00 iki 16:45 val.

Visus akcijos dalyvius  kviečiame prisijungti.

Telefonas pasiteiravimui +370 615 54810

Pranešimą paskelbė: Vilniaus Moterų namai