„Tebūnie kioskai!“ – gegužės 7 d. prozą skaitysime Gariūnuose

90-ųjų pradžia buvo laukinė, bet spalvinga ir beprotiška. Herojiškas Sąjūdžio vienybės laikas pasibaigęs, arenoje pasirodo įvairiausio kalibro mafijozai, reketininkai, kontrabandininkai, įvairaus plauko šarlatanai bei ezoterikai. Dygsta kioskai, privačios mūrinės pilaitės, sproginėja į Lietuvą atkeliavę vakarietiški automobiliai, o santaupas ryja infliacija ir bankrutuojantys komerciniai bankai. Pasaulis ir jo taisyklės buvo kuriamos čia ir dabar. Pinigai, muzika, cigarečių pavadinimai, keičiasi greičiau negu metų laikai. Sovietinis Lietuvos piliečių mentalitetas gimdo atsivėrus sienoms į Vakarus patiria šiokių tokių sutrikimų, tačiau elgsena tampa ryžtinga ir be skrupulų...  

 Gegužės 7 d. 12 val. LIETUVA SKAITO! SPAUDOS ATGAVIMO, KALBOS IR KNYGOS ŠVENTĖS programoje GARIŪNŲ verslo parko koncertų salėje tuos laikus prisimenančius prozos tekstus skaitys Andrius Jakučiūnas, Aistė Kisarauskaitė ir Rimantas Kmita. „Tebūnie kioskai!“. Kad suprastume ir apraudotume pokyčius.

 P.S.

Jūsų laukia transportas pajudėsiantis 11 val. iš aikštelės prie Lietuvos kino teatro (Pylimo g. 17). Maršrutas Vilnius – Gariūnai – Vilnius.

O po skaitymo - loterija ir vertingi prizai!

Pranešimą paskelbė: Lietuvos leidėjų asociacija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2016-05-05 12:05
Kultūra
pasidalinti
atgal