Europos kalbų diena 2016 ir konferencijos

Europos kalbų diena 2016

Europos kalbų dieną visa Europa švenčia jau nuo 2001 metų. Šios gražios šventės  tikslas – iškelti daugiakalbystę kaip vieną iš didžiausių Europos vertybių, įprasminti kalbų mokymosi įvairovę, pagarbą visoms Europos kalboms, regionų ir tautinių mažumų kalboms, skatinti įvairių kalbų mokymąsi bei kultūrų sklaidą Lietuvoje ir Europoje.

Šiais metais Valstybės institucijų kalbų centras bendradarbiaudamas su Lietuvos vaikų ir jaunimo centru, Europos Komisijos Vertimo raštu generaliniu direktoratu, užsienio šalių ambasadomis bei kultūrų centrais šią dieną įprasmins keliais renginiais rugsėjo  26d. nuo 11.00 val iki 17.00 val.

Bendradarbiaujant su Lietuvos vaikų ir jaunimo centru LR Seimo kanceliarijos Europos informacijos biure vyks vaikų piešinių parodos „Daugiakalbė Europa“ atidarymas. 50 geriausių darbų bus eksponupjami nuo rugsėjo 26 d. iki spalio 9 d.  Darbų autoriai bus apdovanoti laureato arba I, II ar III vietos diplomais;  3 geriausių kiekvienos amžiaus grupės darbų autorių (viso 12 vaikų ir jaunuolių), užėmusių pirmą, antrą ir trečią vietas kiekvienoje amžiaus grupėje, bei jų pedagogai bus apdovanoti LR Seimo pirmininko vardinėmis padėkomis.

Valstybės institucijų kalbų centro auditorijose (Vilnaius g. 39) vyks įvairių kalbų dirbtuvės, į kurias bus kviečiami visi besidomintys kalbomis bei kultūromis.

Popiet vyks Protų kovų „Europos kalbų labirintas 2016” finalas, kuriame dalyvaus 12 moksleivių komandų iš įvairių Lietuvos miestų.

Taip pat šiomis dienomis (rugsėjo 26 - 27 d. ) Valstybės institucijų kalbų centras kartu su Lietuvos edukologijos universitetu bei kitomis institucijomis organizuoja X-ąją tarptautinę Lietuvos kalbų Pedagogų Asociacijos konferenciją "Kalbos mokyklose, kultūrose: kūrybiškumas, verslumas, socialinė įtrauktis".

Pranešimą paskelbė: VšĮ "Valstybės institucijų kalbų centras"
2016-09-23 10:27
Švietimas ir mokslas