LSMU gimnazijoje vyko Sveikatos ugdymo diena

Šį penktadienį Lietuvos sveikatos mokslų universiteto gimnazijoje vyko Sveikatos ugdymo diena. Kaip sveikai maitintis ir pasirūpinti savo emocine sveikata? Kaip apsisaugoti nuo virusų? Į šiuos bei daugelį kitų klausimų moksleiviams bandė atsakyti autoritetingi lektoriai – LSMU odos ir venerinių ligų klinikos vadovė prof. dr. Skaidra Valiukevičienė, praktinę sveikatos stiprinimo sesiją vedė, Kauno klinikų dietologė dr. Rūta Petereit, „Jaunimo linijos“ ir „vaikų linijos“ savanoriai.

Lektoriai su moksleiviais diskutavo tokiomis temomis kaip – brendimas, sveika mityba, odos priežiūra ir higiena, lytiškai plintančių ligų prevencija, emocinė sveikata, psichoaktyvios medžiagos, kontracepcija.

„Mes norime, kad vaikai lavintų sveikos gyvensenos įgūdžius. Siekiame, kad jais dalintųsi ir savo namuose. Šiai dienai tai yra aktuali problema, kai vaikai nesirūpina savo sveikata. Planuojame tokį renginį organizuoti ir kitais metais“, - teigė LSMU gimnazijos direktorius Arūnas Bučnys.

Šventės metu buvo pristatytas LSMU gimnazijoje įrengtas defibriliatorius. Gimnazija tapo viena iš pirmųjų ugdymo įstaigų, kurioje įsirengtas automatinis išorinis defibriliatorius.

„Atrodo, kad mokykloje didžiąją dalį, sudaro jauni, sveiki, vaikai, o defibriliatoriaus klausimas neatrodytų toks aktualus, tačiau, mes manome, kad šio defibriliatoriaus pastatymas mokykloje yra labai svarbus edukacijos atžvilgiu. Mūsų tikslas yra, kad visi mokėtų elgtis su defibriliatoriumi ir galėtų gyvenime išgelbėti ne vieną gyvybę, jei to prireiktų“, - pabrėžė LSMU gimnazijos direktorius A. Bučnys.

„Džiugu, jog tai pirmoji mokykla, kurioje LSMU dėstytojų apmokyti vyresniųjų klasių vaikai rengiasi mokyti gaivinimo kitus vaikus. Defibriliatorius ir vaikų įgūdžių tobulinimas padeda sprendžiant šią aktualią problemą. Moksliniais tyrimais įrodyta, kad vaikų mokymas mokykloje teikti pirmąją pagalbą žmogui duoda didžiulę naudą. Turime didinti visuomenės žinomumą, kas padėtų sprendžiant šią problemą“, - kalbėjo LSMU Ekstremaliosios katedros lektorė gydytoja anesteziologė-reanimatologė Asta Krikščionaitienė.

Sveikatos ugdymo dienos renginiuose apsilankė ir vienas garsiausių kauniečių, „Žalgirio“ komandos kapitonas Paulius Jankūnas. Žinomas krepšininkas pasidalino savo asmenine patirtimi apie sveikos gyvensenos įgūdžius, laiko rėžimo svarbą ir treniruotes.

„Tai yra labai sveikintinas dalykas, nes niekad negali žinoti kada gali atsitikti nelaimė, o tokie dalykai dažniausiai atsitinka pačiu netikėčiausiu momentu. Kuo daugiau žmonių žinos, kaip elgtis tokioje situacijoje tuo didesnė tikimybė, kad kažkas bus išgelbėtas arba bus bent jau prailgintas laikas kol atvažiuos greitoji medicinos pagalba“, - apie pirmos pagalbos suteikimą kalbėjo P. Jankūnas.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos sveikatos mokslų universitetas
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2016-11-28 09:46
Sveikata, grožis
pasidalinti
atgal