VDI ir Valstybinė energetikos inspekcija pasirašė bendradarbiavimo sutartį

Valstybinė darbo inspekcija prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos ir Valstybinė energetikos inspekcija prie Energetikos ministerijos oficialiai sutvirtino partnerystės ryšį pasirašiusios bendradarbiavimo sutartį.

Vykdydamos pasirašytos sutarties įsipareigojimus, abi institucijos sutaria bendradarbiauti atliekant planinius ir neplaninius patikrinimus įmonėse, kuriose įvyko nelaimingi atsitikimai darbe eksploatuojant energetikos įrenginius. Taip pat sutarta keistis informacija apie darbuotojų saugos ir sveikatos pažeidimus, nelaimingus atsitikimus darbe, įvykusius naudojant energetikos įrenginius, teikti viena kitai pagalbą, kad būtų objektyviau išaiškinamos nelaimingų atsitikimų darbe priežastys ir nustatyti juos lėmę pažeidimai.

„Glaudus bendradarbiavimas turės reikšmės ne tik nelaimingų atsitikimų tyrimams, bet ir įgyvendinant bendrą iniciatyvą – mažinti nelaimingų atsitikimų darbe naudojantis energetikos įrenginiais skaičių“, – pabrėžė Lietuvos Respublikos vyriausiasis valstybinis darbo inspektorius Jonas Gricius.

Pasiekti šį tikslą numatyta sudarant įmonių, kuriose įvyko tokio pobūdžio nelaimingi atsitikimai, sąrašus, atliekant planinius ir neplaninius patikrinimus jose, organizuojant mokymus ir seminarus įmonių darbuotojams darbo saugos ir energetikos įrenginių eksploatavimo ar kitais aktualiais klausimais.

Tikimasi, kad aktyvus abiejų institucijų bendradarbiavimas bus naudingas sprendžiant problemas, susijusias su rizikomis darbo aplinkoje eksploatuojant energetikos įrenginius.

Pranešimą paskelbė: Valstybinė darbo inspekcija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2016-12-05 16:17
Savivalda, regionai, Verslas, ekonomika, finansai
pasidalinti
atgal