Socialdemokratai tradiciškai stipendijomis parėmė studentus iš daugiavaikių šeimų

Seimo Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) frakcijos, Europos Parlamento ir LSDP Tarybos nariai LSDP Tarybos posėdyje gruodžio 17 d. įteikė vienkartines stipendijas studentams iš skirtingų Lietuvos regionų. Socialdemokratai tradiciškai parėmė ir paskatino ypač gerai besimokančius Lietuvos aukštųjų mokyklų studentus iš daugiavaikių šeimų.

Po vardinių stipendijų teikimo studentai jaunimo problemas aptarė su Lietuvos socialdemokratinio jaunimo atstovais.

Kasmet socialdemokratų organizuojamos kalėdinės Gerumo akcijos „Šilumos ir ramybės visiems!“ tikslas – finansiškai paremti talentingus universitetų studentus, motyvuoti ir paskatinti juos siekti dar aukštesnių rezultatų.

Šios iniciatyvos pradininkė – Seimo narė Milda Petrauskienė, kuri dar 1998–1999 m. pradėjo finansiškai ir kitaip remti bei rūpintis savarankišką gyvenimą pradėjusiais besimokančiais jaunais žmonėmis iš vaikų namų. Ji iki šiol palaiko ryšį su jais.

Vėliau ši paramos akcija kasmet plėtėsi, į ją įsitraukdavo vis daugiau socialdemokratų bičiulių, kurie nuspręsdavo finansiškai paremti studentus iš visų Lietuvos regionų. Nuo 2010 m. LSDP nariai iš viso įteikė daugiau nei pusę tūkstančio stipendijų studentams iš daugiavaikių šeimų visoje Lietuvoje.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos socialdemokratų partija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2016-12-17 12:43
Švietimas ir mokslas, Politika
pasidalinti
atgal