Seime mokiniai susitiko su Nepriklausomybės Akto signatarais

Kovo 8 d. Nepriklausomybės Akto signatarai susitiko su vyresnių klasių mokiniais istorinėje Kovo 11-osios Akto salėje, kurioje buvo atkurta Lietuvos valstybės nepriklausomybė.

Renginyje dalyvavo per 500 moksleivių iš įvairių šalies mokyklų – Vilniaus, Kauno, Šiaulių, Panevėžio, Prienų, Šakių, Zarasų, Šalčininkų ir kt.

Susitikimui pirmininkavo Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarų klubo prezidentė Birutė Valionytė ir Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarų klubo kancleris Stasys Kašauskas.

Renginio dalyvius pasveikino Seimo Pirmininkas prof. Viktoras Pranckietis. Parlamento vadovas papasakojo moksleiviams, kaip jis pasitiko 1990-ųjų metų kovo 11-ąją ir palinkėjo moksleiviams besąlygiškai mylėti Lietuvą ir savo ateitį sieti su Tėvyne.

„Linkiu mums visiems drauge – saugoti Lietuvą, puoselėti ją, būti pilietiškais. Esame visi reikalingi Lietuvai, ypač jaunoji karta, ir aš noriu priminti jums, kad tą nepakartojamą savasties ir taikaus, pagarbaus buvimo drauge jausmą saugo ir dovanoja tik laisva gimtinės žemė“, – susitikime sakė Seimo Pirmininkas.

Apie Nepriklausomybės atkūrimą, Sąjūdžio veiklą, teisinės, šalies gynybos ir aplinkos apsaugos sistemų kūrimą, tautinę mokyklą, švietimo ir ūkio reformas, Lietuvos valstybės Konstitucijos parengimą ir priėmimą jaunajai kartai papasakojo Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarai Česlovas Vytautas Stankevičius, Mečys Laurinkus, Jonas Prapiestis, Saulius Pečeliūnas, Birutė Valionytė, Irena Andrukaitienė, Gediminas Vagnorius, Aurimas Taurantas.

Susitikimą organizavo Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarų klubas.

Pranešimą paskelbė: LRS kanceliarijos Seimo ryšių su visuomene skyrius
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2017-03-08 14:33
Kiti pranešimai
pasidalinti
atgal