„Linkėjimus iš kaimo“ pirkėjams siunčia 42 šalies ūkininkai

Beveik dvigubai – tiek per praėjusius metus prasiplėtė didžiausiose „Maxima“ parduotuvėse įsikūrusių ūkininkų produkcijos skyrelių „Linkėjimai iš kaimo“ asortimentas. Prekių skaičius juose per metus pasipildė 57-iomis naujomis prekėmis ir šiuo metu siekia daugiau nei 120 produktų. Kaimišką, pagal senovines receptūras ir lietuviškas tradicijas, dažniausiai – rankomis, pagamintą maistą skyriams šiuo metu tiekia 42 šalies ūkininkai ir smulkieji gamintojai, o populiariausi jų produktai yra mėsa ir varškės gaminiai.

„Lietuviški itin kokybiški, vietiniai gaminiai yra tos prekės, kuriomis didžiuojasi „Maxima“. Daugiau nei pusė mūsų tiekėjų yra Lietuvos įmonės, ūkininkai. Kartu su jais norėjome pirkėjams sukurti patogų būdą nusipirkti pamėgtų tradicinių gaminių. Juk ne vienam yra tekę tai iš vieno, tai iš kito ūkininko įsigyti sūrį, mėsos ar kiaušinių. „Maximoje“ visa tai yra vienoje vietoje“, sako bendrovės „Maxima LT“ Pirkimų departamento vadovė Vilma Drulienė.

Trečdalis ūkių produkcijos – „Maximoje“

Žemės ūkio kooperatyvas „Lietuviško ūkio kokybė“ direktorius Mindaugas Maciulevičius patvirtina, kad tokia prekybos tinklo ir ūkininkų partnerystė yra naudinga visoms trims šalims – ir ūkininkui, ir prekybos tinklui, ir pirkėjui.

„Linkėjimai iš kaimo“ gimė iš labai gražios ir ilgametės mūsų partnerystės su „Maxima“. Kartu diskutavome, kaip padėti ūkininkams parduoti daugiau gaminių, pirkėjams – įsigyti jų patogiu laiku, o prekybos tinklams – praplėsti asortimentą ne masiniais gaminiais. Juokaudamas sakau, kad kaip prasidėjo mūsų Medaus mėnuo, įkūrus šiuos turgelius, taip jis tęsiasi ir iki šiol. Plečiame skyrių pasiūlą, įtraukiame vis daugiau ūkininkų, skyreliai populiarėja – aš dar matau čia labai daug potencialo“, – sako M. Maciulevičius.

Vieno „Linkėjimai iš kaimo“ tiekėjų – „Ustukių malūno“ – direktoriaus Giedriaus Uždavinio teigimu, pirkėjų norai nuolat keičiasi, o ūkių produkcija padeda lanksčiai patenkinti vartotojų poreikius.

„Šiuolaikinis pirkėjas domisi sveika mityba, pageidauja kokybiškos, įvairios ir maksimaliai naudingos produkcijos. Taip pat labai svarbus yra kainos kriterijus. Bendradarbiaudami su „Maxima“ nuolatos peržiūrime savo asortimentą ir jį atnaujiname pagal klientų ir prekybos tinklo poreikius. Taip gauname tikrai gerą rezultatą, nes mūsų gaminami ir tiekiami trapučiai yra itin mėgstami pirkėjų, o asortimentą plečiame nuolatos“, – sakė Giedrius Uždavinys, „Ustukių malūnas“ direktorius.

Kooperatyvo „Lietuviško ūkio kokybė“ duomenimis, dauguma ūkininkų, su kuriais jie bendradarbiauja, iš „Maximos“ parduotuvėse parduotų gaminių gauna reikšmingą savo ūkio pajamų dalį. Ši dalis svyruoja nuo kelių procentų iki trečdalio visų pardavimų.

Visas krepšelis – lietuviškas

„Linkėjimai iš kaimo“ skyrių asortimentą sudaro šviežia mėsa ir mėsos gaminiai, daugybės rūšių duona, sausainiai, pyragai ir kiti kepiniai, pieno produktai, kiaušiniai, vaisių ir daržovių sultys, aliejus, medus, įvairios valgomos augalų sėklos ir kitos maisto prekės. Daugybė šių gaminių turi tautinio paveldo sertifikatus. Daugiau nei 10 „Linkėjimų iš kaimo“ produktų yra apdovanoti „AgroBalt“ medaliais, kurie yra tarsi lietuviškieji „Oskarai“ šalies ūkininkams.

„Maximos“ duomenimis, vien per praėjusių metų paskutinį ketvirtį, lyginant su 2015 m. tuo pačiu laikotarpiu, pirkėjų, besirenkančių „Linkėjimai iš kaimo“ produkciją, skaičius išaugo beveik 2 kartus. Patys populiariausi „Linkėjimai iš kaimo“ produktai šviežia mėsa ir varškės produktai. Daugėja ir perkančių ūkininkų tiekiamus kiaušinius bei duonos gaminius. Iš ūkininkų siūlomos produkcijos pirkėjai gali susirinkti bene visą būtiniausių maisto prekių krepšelį.

Apie bendrovę „Maxima LT“

Bendrovė „Maxima LT“ šiuo metu Lietuvoje valdo 237 „Maxima“ parduotuves, kuriose dirba beveik 16 tūkst. darbuotojų ir kasdien apsilanko daugiau nei 550 tūkst. pirkėjų.

Pranešimą paskelbė: Fabula ir partneriai, UAB
2017-03-16 16:37