Studentai neabejingi socialinėms problemoms

Vytauto Didžiojo universiteto Studentų atstovybė (VDU SA) šių metų „Pavasario festivalyje“ ypatingą dėmesį skirs socialiniams aspektams. Bene svarbiausias festivalio akcentas, kalbant apie socialines problemas, yra Socialinis forumas, kuris vyks gegužės 10 dieną 11 val. Kauno technologijos universiteto Rektorato ir Senato salėse (S. Daukanto g. 73). Socialinis forumas – renginys, kuriame bus gvildenama dalis socialinių problemų, jų priežasčių, ir ieškoma būdų joms spręsti.

Socialinį forumą atidarys filmo „Stebuklų laukas“ peržiūra ir pokalbis su filmo kūrėju Mindaugu Survila apie filme atskleidžiamas socialines problemas. Taip pat pranešimą patyčių tema skaitys dainininkė ir visuomenės veikėja Dovilė Filmanavičiūtė, dar žinoma pseudonimu Miss Sheep. Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba kalbės apie žmogaus teises Lietuvoje, o VDU dėstytojas Algirdas Davidavičius bandys „pateisinti nelygybę“. Tuo tarpu žinomas aktorius Balys Latėnas su auditorija dalinsis įžvalgomis apie pasitikėjimą savimi.

„Žinoma, festivalis asocijuojasi su pramogomis, bet šiemet nusprendėme, kad reikia galvoti apie tai, kas yra svarbiausia, tai – socialiniai apektai. Socialinis forumas privers susimąstyti apie šalia sėdintį nepažįstamąjį, kolegą, draugą ir kaip mes, žmonės, elgiamės su kitais, kodėl skaudiname kitą, negerbiame prigimtinių žmogaus teisių, dažnai įžeidžiame. Juk nusišypsoti, pagelbėti, pakalbinti kitą nėra sunku“,– socialinį forumą trumpai pristatė VDU SA socialinių reikalų komiteto koordinatorė Solveiga Skaisgirytė. Pasako jos, Socialinio forumo tikslas – bent mažai dalelei šio pasaulio žmonių gyvenimą paversti šviesesniu ir socialiai atsakingesniu.

„Pavasario festivalio“ metu netrūks ir kitų socialinės tematikos renginių. Gegužės 11 d. 14 val. stereotipus griaus pirmoji VDU „Gyvoji biblioteka“, kurios metu dalyviai turės progą pabendrauti su „gyvosiomis knygomis“ – žmonėmis, iš įvairių atskirties grupių. Taip pat tradiciškai kraujo donorais tapti kvies Nacionalinis kraujo centras, vyks susitikimai su gyvūnų globos namais „Lesė“ ir „Penkta koja“.

Nereikalingų knygų turinčių lauks savanoriai, mielai ją padovanosiantys bibliotekai, o norintys atsisveikinti su sunkiausių atsiskaitymų konspektais, nepavykusios kelionės bilietais ar kitais blogais atsiminimais, bus kviečiami „sušaudyti“ jas iniciatyvos „Sušaudyk problemą“ metu.

Visi festivalio renginiai nemokami.

Registracija į Socialinį forumą vyksta internetu.

Pavasario festivalio renginių programa.

Plačiau apie festivalį.

Pranešimą paskelbė: Vytauto Didžiojo universitetas
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2017-05-09 13:31
Švietimas ir mokslas, Kultūra
pasidalinti
atgal