TTK nariai susitiko su Makedonijos valstybinės komisijos dėl sprendimų priėmimo administraciniame ir darbo santykių procese atstovais

Seimo kanceliarijos nuotraukos (aut. – O.Posaškova)

  

Gegužės 9 d. Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto (TTK) pirmininkas Julius Sabatauskas ir komiteto nariai Rimantė Šalaševičiūtė, Lauras Stacevičius ir Petras Valiūnas susitiko su Makedonijos valstybinės komisijos dėl sprendimų priėmimo administraciniame ir darbo santykių procese delegacija, vadovaujama šios komisijos pirmininkės Irenos Brzanovos. Su svečiais kartu atvyko Vyriausiosios administracinių ginčų komisijos pirmininkas Vytautas Kurpuvesas, kiti šios komisijos atstovai.

TTK pirmininkas Julius Sabatauskas svečius supažindino su komiteto veiklos ypatumais, atkreipė dėmesį į keletą itin svarbių komiteto veiklos sričių, t.y. kad TTK yra pagrindinis komitetas svarstant Lietuvos Respublikos Konstitucijos pataisas, taip pat procesinių įstatymų pakeitimų projektus. Taip pat jis pristatė komiteto funkcijas atliekant preliminarų projektų atitikimo Lietuvos Respublikos  Konstitucijai vertinimą, papasakojo apie komiteto veiklą svarstant klausimus dėl Lietuvos Respublikos Konstitucinio Teismo nutarimų ir Europos Žmogaus Teisių Teismo sprendimų įgyvendinimo.

Susitikimo metu itin didelis dėmesys buvo skirtas individualaus konstitucinio skundo institutui aptarti – svečiai papasakojo apie šio instituto modelį jų šalyje, domėjosi bylų svarstymo ypatumais Lietuvos Respublikos Konstituciniame Teisme.

Makedonijos valstybinės komisijos dėl sprendimų priėmimo administraciniame ir darbo santykių procese atstovai atvyko į Lietuvą pagal Europos Komisijos kuruojamą programą TAIEX (angl. Technical Assitance and Information ExchangeI) ir 2017 m. gegužės 8–12 d. stažuojasi Vyriausioje administracinių ginčų komisijoje.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimas
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2017-05-09 16:38
Teisėsauga, teisėtvarka, Politika
pasidalinti
atgal