Didžiausios SVV organizacijos Lietuvoje laukia pokyčiai

Lietuvos darbdavių konfederacija (LDK) rengiasi pokyčiams: penktadienį, gegužės 19 d., Vilniuje vyksiančiame LDK kongrese didžiausios šalies smulkiojo ir vidutinio verslo organizacijos nariai rinks organizacijos vadovybę – prezidentą, viceprezidentus ir prezidiumo narius. Pirmą kartą organizacijos istorijoje LDK vadovu siekia tapti ne verslininkas, o mokslininkas, Lietuvos visuomenės ir politikos veikėjas. Favoritu būsimuosiuose rinkimuose laikomas buvęs Vilniaus universiteto rektorius, 2012-2016 m. kadencijos Seimo narys, profesorius Benediktas Juodka.

Lietuvos darbdavių konfederacijos kongresas vyks viešbutyje „Best Western Vilnius“ (Konstitucijos pr. 14). Kongreso pradžia 14 val.

„Švietimas yra vienas svarbiausių konfederacijos prioritetų, nes žmogiškieji ištekliai yra verslo plėtros svarbiausias veiksnys. Lietuvos darbdaviai jau daugelį metų nuosekliai siekia esminių šalies švietimo sistemos pertvarkų. Būtina užtikrinti, kad ši sistema ne tik būtų konkurencinga pasauliniu mastu, bet ir ruoštų kuriančius  žmones, kurie  atitiks ne tik šiuolaikinių ir būsimųjų darbdavių ar darbo rinkos poreikius, bet ir patys kurs atsakinga darbdavyste grindžiamus verslus“,  − pristatydamas kandidatą pažymėjo LDK generalinis direktorius Danas Arlauskas.

LDK administracijai apklausus konfederacijos narius ir įvertinus jų lūkesčius naujajam vadovui, dauguma apklaustųjų išreiškė pageidavimą, kad kandidatas į prezidentus būtų ne tik patyręs lyderis, visuomenės autoritetas, bet ir su verslu tiesiogiai nesusijęs asmuo.

Lietuvos darbdavių konfederacijos prezidentą ketverių metų kadencijai renka LDK kongresas. Naujasis prezidentas vadovavimą organizacijai perims iš šiuo metu laikinai šias pareigas einančio prezidiumo nario, investicinės bankininkystės specialisto, verslininko Alvydo Žabolio.

Lietuvos darbdavių konfederacija yra nevyriausybinė, ne pelno siekianti organizacija, vienijanti daugiau nei 1800 įmonių. Tai didžiausia smulkiam ir vidutiniam verslui atstovaujanti organizacija Lietuvoje. LDK siekia sukurti demokratišką ir palankią verslui plėtotis aplinką šalyje, kuri skatintų naujų darbo vietų kūrimą, socialinę atsakomybę, iniciatyvą ir kūrybiškumą versle, investicijas į Lietuvos ūkį bei garantuotų jų saugumą.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos darbdavių konfederacija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2017-05-18 10:17
Verslas, ekonomika, finansai, Žiniasklaida, viešieji ryšiai
pasidalinti
atgal