„Kultūros naktis“ Sapiegų parke – nuo milžiniškų skulptūrų iki įspūdingo mokslo šou

Vienos nakties festivalis „Kultūros naktis” šiemet plečia savo ribas; įvairūs renginiai pirmąkart vyks Sapiegų parke Antakalnyje. Istoriniame parke įsikūręs „Vilnius Tech Park“ pristato daugiau nei 10 renginių ir kviečia lankytojus pasinerti į muziką, teatrą, šiuolaikinį meną bei įspūdingus mokslo eksperimentus.

„Norime, kad „Vilnius Tech Park“ būtų atviras ne tik startuoliams ir technologijų įmonėms, bet ir miesto šventėms, kultūrai ir menui. Todėl nutarėme prisidėti prie projekto „Kultūros naktis“ ir vienai nakčiai į parką pakviesti šiuolaikinio meno, interaktyvių instaliacijų, muzikos ir teatro projektų autorius. Lankytojų laukia tuzinas renginių – nuo interaktyvių žaidimų, muzikinių pasirodymų iki spalvingų mokslo eksperimentų“, – programą pristato Veronika Cicėnaitė, technologijų centro renginių koordinatorė.

Birželio 16-17 d. naktį parko kiemeliuose lankytojus pasitiks garsaus Lietuvos menininko Donato Jankausko-Duonio įspūdingo dydžio skulptūros, o šalia centrinės parko alėjos esančiame dviaukščiame pastate savo kūrinius pristatys Vilniaus technologijų ir dizaino kolegijos jaunieji kūrėjai kartu su kviestiniu dėstytoju Christopheriu Halesu.

Unikalią idėją pristatys projekto „Feel the light“ komanda. „Instaliacijos autoriai pakvies į žaismingą eksperimentą, kurio metu bus kuriama unikali Vilnius spalva. Jie klaus atėjusių žmonių, kokia, jų nuomone, yra Vilniaus spalva, ir pasirinktos spalvos fone juos čia pat fotografuos. Bus smalsu sužinoti, kokiomis spalvomis žmonės mato Vilnių“, – sako V. Cicėnaitė.

Vienai nakčiai parke įsikurs ir svečiai iš Estijos – AHHAA mokslo centras. Pasak Giedrės Rožytės-Jokūbavičienės, MB „Laba diena“ įkūrėjos ir „Vilnius Tech Park“ programos bendraautorės, didžiausias mokslo centras Baltijos šalyse ruošia įspūdingą mokslo šou programą: „Lankytojai galės stebėti eksperimentus, kurie efektingai atrodo tamsoje. Sprogimus su ugnimi ir optines iliuzijas garantuojame. Be to, AHHAA palapinėje bus daug interaktyvių įrenginių, kuriuos bus galima išbandyti patiems. Pertraukų metu vyks dirbtuvės, kurių dalyviai galės pasigaminti LED žibintą, o drąsiausieji – atlikti tikro paršiuko akies operaciją“, – pasakoja ji.

Sapiegų parke esančiame bare „BarKodas“ vyks muzikos ir teatro pasirodymai. 20 val. programą pradės dainuojamosios poezijos grupė „J.I.“, vėliau sceną perims muzikinio projekto „Vaibai ore“ kūrėjai. Taip pat radijo teatro laida „Bilietų nėra“ pakvies į atvirą radijo teatro studiją, kur gyvai kuriama audio instaliacija leis patirti intensyvų, fantaziją lavinantį ir sąmonę platesniems emociniams ir jusliniams pojūčiams atveriantį klausymą. Vakaro programą užbaigs grupė „Laimingu būti lengva“, žadanti klausytojų ausis džiuginti ne tik įprastais gitaros ir būgnų, bet ir armonikos garsais. Muzikinės programos rėmėjai – technologijų parke įsikūrusi įmonė „Telesoftas“.

Sapiegų parko lankytojams vienai nakčiai duris atvers ir šalia esantys Sapiegų rūmai, kur, be ekskursijų, lauks ir muzikos bei šokio pasirodymai, šviesos instaliacijos.

Išsamią Sapiegų parko renginių programą galite rasti čia.

Visi nemokami renginiai Sapiegų parke startuos 18:00 val. ir tęsis iki 01:00 valandos.  Renginiai yra vienos nakties festivalio „Kultūros naktis“ dalis. Festivalio programa: http://kulturosnaktis.lt/lt/projects/index 

 

Pranešimą paskelbė: VšĮ Vilniaus Technologijų ir meno centras
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2017-06-15 09:33
Laisvalaikis, pramogos, Kultūra
pasidalinti
atgal