Seimo Neįgaliųjų teisių komisija siūlo ministrui L. Kukuraičiui nušalinti nuo pareigų Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos direktorių

2017 m. birželio 28 d. pranešimas žiniasklaidai

  

Birželio 28 d. Seimo Neįgaliųjų teisių komisijos posėdyje nuspręsta siūlyti socialinės apsaugos ir darbo ministrui Linui Kukuraičiui nušalinti nuo pareigų Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (toliau – Tarnyba) direktorių Manfredą Žymantą.

Komisija šį siūlymą grindžia Specialiųjų tyrimų tarnybos (toliau – STT) 2017 m. birželio 26 d. išplatintame pranešime pateikta informacija apie sisteminės korupcijos apraiškas, nustatant neįgalumą ir darbingumą Tarnybos Klaipėdos ir Šiaulių teritoriniuose padaliniuose. STT pranešė, kad yra pradėti nauji ikiteisminiai tyrimai dėl gydytojų ir Tarnybos Klaipėdos ir Šiaulių teritorinių padalinių tarnautojų galimų sisteminių korupcinio pobūdžio nusikalstamų veikų, devyniems Tarnybos teritorinių padalinių tarnautojams pareikšti įtarimai dėl kyšininkavimo, papirkimo ir prekybos poveikiu. Anot STT, artimiausiu metu įtariamųjų ir nusikalstamų veikų epizodų skaičius ikiteisminiuose tyrimuose gali didėti. Komisija ypatingai atkreipė dėmesį į tai, kad sisteminės korupcijos apraiškas neįgalumo nustatymo srityje STT aptinka daugiau nei 15 metų.

Komisijos rašte socialinės apsaugos ir darbo ministrui L. Kukuraičiui raginama imtis realių kompleksinių priemonių korupcijos apraiškoms Tarnyboje pašalinti ir iš esmės peržiūrėti neįgalumo ir darbingumo nustatymo sistemą.

Daugiau informacijos:

Komisijos pirmininkas Justas Džiugelis, mob. 865 688886

Pranešimą paskelbė: LRS kanceliarijos Seimo ryšių su visuomene skyrius
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2017-06-28 17:02
Sveikata, grožis, Politika
pasidalinti
atgal