Po Ž. Pinskuvienės vadovaujamo susitikimo V. Uspaskich pranešė grįžtantis į Darbo partiją

2017 m. liepos 5 d. gavus 37 Darbo partijos Tarybos narių prašymą, vadovaujantis Darbo partijos Statuto 14.4 punktu, prašyta organizuoti Darbo partijos Tarybos posėdį ir į jį diskusijai pakviesti Viktorą Uspaskich.  Į Tarybos posėdį Širvintose atvyko tik 27 iš 92 Darbo partijos Tarybos narių.

Kadangi buvo sprendžiami tik darbiečiams aktualūs klausimai, su Darbo partijos veikla nesusiję asmenys buvo išprašyti iš salės. Vienas iš jų - ir buvęs Darbo partijos Seimo narys Valdas Skarbalius.

Nesusirinkus kvorumui, Taryba jokių sprendimų, vadovaujantis Darbo partijos statutu, negalėjo priimti. Visgi, Darbo partijos pirmininkės Živilės Pinskuvienės iniciatyva diskusija įvyko. Ji ir buvo pirmoji, kuri pasisakymo metu kreipdamasi į Tarybos narius ir V. Uspaskich pabrėžė, kad tai, ką Viktoras daro ir akcentuoja savo knygoje ir yra tikrasis jo kelias, tai yra veikla, su kuria jis gali padaryti žmonėms kur kas daugiau gero, nei pramušinėdamas kelią intrigantams į aukštas Darbo partijos pozicijas.

Ž. Pinskuvienė savo kalboje rėmėsi V. Uspaskich knygos mintimis, kad visatoje yra griežta hierarchija ir palinkėjo, kad ir partijoje būtų tokia pat hierarchija - griežta ir aiški. Negali čia būti dviejų pirmininkų - vienas garbės ir kitas negarbės. 2015 m. gruodžio mėnesį partijos pirmininke išrinkus Ž. Pinskuviene buvo pakeistas partijos statutas.

Jame išliko Garbės pirmininko titulas, tačiau partijos valdyme gali dalyvauti tik asmenys, esantys partijos nariais. V. Uspaskich 2015 m. gruodžio mėnesį išstojo iš partijos, tačiau Garbės pirmininko statusą turi iki šiol.

O tęsdama savo mintį, Ž. Pinskuvienė V. Uspaskich priminė jo paties parašytas tezes, kad  visatoje nėra dviejų kūrėjų. Partijoje turi būti vienas aiškus lyderis, kurį išrenka visi nariai demokratinių rinkimų metu.  Lyderis su absoliučia atsakomybe ir aiškia vizija.  Todėl, vadovaudamasi V. Uspaskich deklaruojamomis tezėmis, pabrėžė, kad partija turėtų gyventi pagal Visatos principus. 

Po Darbo partijos pirmininkės pasisakymo, V. Uspaskich pareiškė, kad grįžta į partiją ir teigė parašęs Kėdainių skyriui prašymą į ją įstoti.

Šį prašymą turi apsvarstyti Darbo partijos Kėdainių skyriaus taryba, vadovaujama laikinai einančio pareigas Juozo Gaidamavičiaus. 

Pranešimą paskelbė: Darbo partija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2017-07-15 07:01
Politika
pasidalinti
atgal