„SME Finance“ išpirko pirmąją obligacijų emisiją ir planuoja dar vieną šuolį rinkoje

Didžiausia nebankinio sąskaitų finansavimo bendrovė „SME Finance“ iš investuotojų išpirko pirmąją savo obligacijų emisiją. 250 000 EUR vertės 12 mėn. emisija su 8 % metinėmis palūkanomis investuotojams buvo išplatinta 2016 m. rugpjūtį.

Sparčiai augantis nebankinio finansavimo startuolis šiemet planuoja pritraukti dar apie 4 mln. eurų investicijų, kurios bus skirtos tolesniam paskolų portfelio didinimui.

„Per metus tapome nebankinio sąskaitų finansavimo lyderiais, sparčiai auga ir įmonės klientų skaičius, ir finansuojamų sąskaitų sumos. Todėl rugsėjį ir gruodį planuojame pritraukti naujas investicijas, kurios leistų ne tik atsiliepti į augančią paslaugos paklausą, bet ir pasiūlyti klientams dar palankesnes sąskaitų finansavimo sąlygas“, - sako „SME Finance“ vykdantysis direktorius Mindaugas Mikalajūnas.

2017 m. „SME Finance“ jau finansavo 17 mln. EUR vertės klientų sąskaitų, o bendrovės paskolų portfelis šiuo metu siekia 3,5 mln. EUR. Planuojama, kad iki metų pabaigos paskolų portfelis turėtų išaugti dvigubai ir pasiekti 7 mln. EUR. Įmonė iš privačių investuotojų jau yra pritraukusi 3 mln. eurų, paskutinė, 1 mln. eurų vertės obligacijų emisija buvo išplatinta 2017 m. balandį.

Bendrovė finansuoja iki 500 000 EUR vertės sąskaitas. Sumoms iki 50 000 EUR yra taikomos nuo 1,5%, o didesnėms nei 50 000 EUR – nuo 1% palūkanos. Šiuo metu per mėnesį „SME Finance“ finansuoja 2-2,5 mln. EUR vertės sąskaitų.

 „SME Finance“ klientų portfelio analizė rodo, kad sąskaitų finansavimo paslauga dažniausiai naudojasi gamybos ir logistikos įmonės – šių sektorių bendrovės sudaro daugiau nei 50 proc. viso sąskaitų finansavimo portfelio.

„Pramonės augimas pirmąjį šių metų pusmetį siekė 6 %., o pagrindinis ekonomikos variklis yra eksportas, tad ir gamybos, ir logistikos įmonės sparčiai plečia veiklą. Sąskaitų finansavimo paslauga joms leidžia neužšaldyti apyvartinių lėšų, o skirti jas tolesniam augimui“, - pastebi „SME Finance“ vykdantysis direktorius.

Birželį įmonė pasirašė bendradarbiavimo sutartį su tarptautine verslo rizikos valdymo bendrove „Coface ir tapo vieninteliu nebankiniu sąskaitų finansuotoju Lietuvoje, kuris verslui gali pasiūlyti gautinų sumų draudimą.

 „SME Finance“ ir „Coface“ bendradarbiavimas padeda smulkioms ir vidutinėms įmonėms minimalizuoti pirkėjų neatsiskaitymo riziką bei suteikia galimybę, esant poreikiui, finansuoti tiek pirkėjams užsienyje, tiek ir Lietuvoje išrašomas sąskaitas.

Pranešimą paskelbė: KPMS ir partneriai
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2017-08-24 13:07
Verslas, ekonomika, finansai
pasidalinti
atgal