Rugsėjo 28 d., ketvirtadienio, spaudos konferencija Seime

Renginio tipas: Spaudos konferencija
Renginio data: Ketvirtadienis, 2017 m. rugsėjo 28 d.
Renginio pradžia: 13:00
Renginio vieta: Seimo Spaudos konferencijų salėje

 Įvyks Seimo Švietimo ir mokslo komiteto pirmininko Eugenijaus Jovaišos spaudos konferencija „Susitarta dėl mokytojų rengimo sistemos pertvarkos“.

Stiprinant ir keičiant mokytojų rengimo sistemą bei žengiant pirmuosius pertvarkos žingsnius, susitarta, kad susijungę VDU ir LEU ateityje formuos naują mokytojų rengimo centrą Kaune. Toks susitarimas pasiektas Švietimo ir mokslo komiteto (ŠMK) pirmininko akademiko Eugenijaus Jovaišos susitikime su Lietuvos edukologijos universiteto rektoriumi akad. Algirdu Gaižučiu ir Vytauto Didžiojo universiteto rektoriumi prof. Juozu Augučiu.

Šiuo metu LEU studijuojantiems studentams bus sudarytos sąlygos studijas pabaigti Vilniuje, tačiau naujas priėmimas į jungtinio VDU-LEU universiteto mokytojų rengimo programas nuo 2018 m. vyks Kaune. Švietimo ir mokslo ministerija finansuos naujojo centro mokytojus rengiančių studijų programų atnaujinimą, mokslinės kompetencijos centro stiprinimą.

„Šiuo susitarimu su universitetais įtvirtiname ir stipriname pedagogų rengimą Kaune, nuo 2018 m. perkeliant Lietuvos edukologijos universiteto bazę į Kauną. Toliau vykdant Seimo patvirtintą valstybinių universitetų tinklo optimizavimo planą, bus vystomi kiti du nacionaliniai mokytojų rengimo centrai Vilniaus universitete ir Šiauliuose”, – sako ŠMK pirmininkas akad. E. Jovaiša.

Spaudos konferencijoje dalyvaus švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė, Lietuvos edukologijos universiteto rektorius akad. Algirdas Gaižutis ir Vytauto Didžiojo universiteto rektorius prof. Juozas Augutis.

Spaudos konferencijos tiesiogiai transliuojamos internetu. Stebintiems transliacijas yra galimybė užduoti klausimus prelegentams. Nuoroda į klausimų uždavimo sistemą bus Seimo interneto svetainėje prie nuorodos į tiesioginę spaudos konferencijos transliaciją. Klausimai bus priimami ir į juos atsakoma spaudos konferencijos metu. Esant galimybei į nespėtus atsakyti klausimus parlamentarai atsakys el. paštu po spaudos konferencijos.

Internete galima rasti ir spaudos konferencijų įrašus.

 

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimas
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2017-09-27 17:25
Švietimas ir mokslas, Politika
Renginio pradžia
2017-09-28, ketvirtadienis13:00
Renginio vieta
Seimo Spaudos konferencijų salėje
pasidalinti
atgal