Seime rengiama diskusija „Daugiabučių namų administravimo gerinimo perspektyvos“

Renginio tipas: Renginys
Renginio data: Penktadienis, 2018 m. balandžio 27 d.
Renginio pradžia: 13:00
Renginio vieta: Konstitucijos salė, Seimo I rūmai

Balandžio 27 d., penktadienį, 13 val. Konstitucijos salėje (Seimo I rūmai) organizuojama diskusija „Daugiabučių namų administravimo gerinimo perspektyvos“.

Pasak diskusijos iniciatoriaus Seimo nario Lauro Stacevičiaus, gyventojai labai dažnai į jį kreipiasi dėl to, kad susiduria su problemomis dėl daugiabučių namų administratorių veiklos ir turi įvairių klausimų dėl gyvenamųjų namų bendrijų veiklos.

Diskusijoje bus aptarta, kaip racionaliau vykdyti daugiabučių namų techninę priežiūrą, valdyti savininkų bendrąją nuosavybę, gerinti administravimą, užtikrinant būsto savininkų interesus. Taip pat, viena iš pagrindinių diskusijos temų – gyventojų švietimas apie jų bei daugiabučių administratorių teises ir pareigas. Bus ieškoma būdų, kaip aiškiau, konkrečiau, suprantamiau pateikti svarbią informaciją susijusią su daugiabučiais namais.

„Viliuosi, kad galime susitelkti bendram tikslui ir ieškoti priimtiniausių sprendimo būdų, kaip išspręsti daugiabučių gyventojų nesusikalbėjimą su administratoriais, kaip nežinojimą apie administratorių veiklas, teises ir pareigas paversti žinojimu“, – sako Teisės ir teisėtvarkos komiteto narys L. Stacevičius.

Diskusija bus tiesiogiai transliuojama internetu ir televizijos programa „Seimas – tiesiogiai“, taip pat Seimo „YouTube“ paskyroje.

Atvykstantiems į renginį, būtina išankstinė registracija: Lina Pranaitė, tel. 8 656 74541, el. p. lina.pranaite@lrs.lt. Asmenys į Seimo rūmus įleidžiami tik pateikus asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą.

Kontaktinis asmuo žiniasklaidai: Ieva Dyraitė, tel. 8 638 80867, el. p.ieva.dyraite@lrs.lt.

Programa:

Moderuoja Seimo narys, Teisės ir teisėtvarkos komiteto narys Lauras Stacevičius

 

13.00             Sveikinimo žodis. Seimo narys Lauras Stacevičius

13.05            Daugiabučių namų bendrojo naudojimo patalpų administravimo problemos ir galimybės. Seimo narys Lauras Stacevičius.

13.20            Daugiabučių namų bendrosios nuosavybės valdymas: esama situacija ir teisėkūros iniciatyvos. Aplinkos ministerijos atstovas.

13.35            Daugiabučių namų techninė priežiūra: organizavimas ir kainodara. Aplinkos ministerijos atstovas.

13.50            Kodėl būtina stiprinti daugiabučių namų savivaldą? Lietuvos nacionalinės vartotojų federacijos atstovai.

14.05             Būsto savininkų teisių bei teisėtų interesų apsauga. Lietuvos būsto rūmų atstovai.

14.20             Diskusija.

15.00             Pabaiga.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimas
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2018-04-25 14:04
Savivalda, regionai, Politika
Renginio pradžia
2018-04-27, penktadienis13:00
Renginio vieta
Konstitucijos salė, Seimo I rūmai
pasidalinti
atgal