Seimo nario J. Džiugelio pranešimas: „NDNT vadovą reikėjo keisti seniai“

2018 m. balandžio 30 d. pranešimas žiniasklaidai

Šiandien pagaliau įvyko tai, ko Lietuvos žmonių su negalia bendruomenė laukė jau seniai (bendruomenei labai reikėjo). Balandžio 30-oji – paskutinė Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos (NDNT) prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos direktoriaus Manfredo Žymanto darbo diena.

„Viešoje erdvėje ne kartą esu sakęs, kad M. Žymantas neturėtų vadovauti NDNT, nes akivaizdžiai nemato tarnybos problemų, neigia įsišaknijusią korupciją, nėra įsigilinęs į tarptautinį kontekstą ir, galiausiai, neturi ateities vizijos, kaip NDNT turėtų tarnauti žmonėms“, – kritikos darbą baigiančiam direktoriui negaili Seimo Neįgaliųjų teisių komisijos pirmininkas Justas Džiugelis.

Anot parlamentaro, tarnybos darbas labai svarbus – jos darbuotojų sprendimai įtakoja kiekvieno žmogaus su negalia ir juo besirūpinančių artimųjų gyvenimą. Šiai įstaigai turėtų vadovauti šiuolaikiškas, neįgaliųjų problemas suprantantis žmogus.

„Žuvis genda nuo galvos. M. Žymantas turėjo pasitraukti jau seniai. Džiaugiuosi, kad Socialinės apsaugos ir darbo ministerija pagaliau šią problemą išsprendė. Tikiu, kad nuo šiol galima bus efektyviau įgyvendinti esmines pertvarkas šioje tarnyboje, kurios neįgaliųjų bendruomenei yra būtinos“, – įsitikinęs J. Džiugelis.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
2018-04-30 16:05