JONAVOJE – MODERNI AUTOBUSŲ STOTIS

 Beveik pustrečio milijono litų investicija atsipirko su kaupu: miesto vartai – Jonavos autobusų stotis – atvykusius pasitinka estetiška aplinka, jaukia modernia laukiamąja sale, išsamia informacija keleiviams.   

 Dar 1978-aisiais statyta autobusų stotis nebeatitiko šių dienų reikalavimų, tad prieš keletą metų Jonavos rajono savivaldybės taryboje prabilta apie būtiną rekonstrukciją. Taip vietoje seno, niūraus pastato atsirado moderni autobusų stotis, kuri pernai rudenį buvo iškilmingai atidaryta.

-  Manau, kad esame vieni iš lyderių. Svečiai, atvykę pas mus, gali pamatyti savo akimis: stotis renovuota, atitinka šiuolaikiškus reikalavimus. Ar mes tokią sugebėsime išlaikyti ir savo vaikams? Tikiuosi, taip, - tąsyk kalbėjo Jonavos rajono savivaldybės meras Mindaugas Sinkevičius.

Keleiviai jau įvertino jaukią laukiamąją salę, kurioje įrengta kondicionavimo, šildymo sistema, patalpos pritaikytos neįgaliesiems. Švieslentėse (pastato viduje ir lauke) skelbiama apie artimiausiu metu išvykstančius autobusus, o kad žmonėms neprailgtų laukti, galima išgerti puodelį kavos.  

Keleivių patogumui priimamos ir išduodamos smulkios siuntos autobusais, įrengta bagažo saugykla, galima iš anksto įsigyti bilietą į tolimojo susisiekimo autobusą; pagerėjo administracijos ir techninio personalo darbo sąlygos.

UAB „Jonavos autobusai“ per 2009-2012 metus pagal kvalifikacijos reikalavimus iš žemiausios 4 kategorijos pakilo į aukščiausią – pirmąją – kategoriją. Pernai bendrovė pripažinta Metų keleivių vežėju (Lietuvos transporto ir logistikos sektoriaus asociacijos nominacija). Tarptautinė kelių transporto sąjunga (IRU) nuo 2009 m. tarp geriausių šalies vairuotojų išrinko ir apdovanojo penkis UAB „Jonavos autobusai“ vairuotojus.

- Mūsų bendrovės svarbiausias tikslas – teikti kuo geresnes paslaugas jonaviečiams ir miesto svečiams, - sakė UAB „Jonavos autobusai“ direktorius Edmundas Mulokas. – Svarstome galimybę įvesti elektroninį bilietą; kitąmet planuojame pradėti autobusų remonto bazės atnaujinimą.

Bendrovė šiuo metu eksploatuoja 38 autobusus, šiemet tikimasi nupirkti 3-4 ne senesnius kaip 10 metų autobusus, kurie būtų ne tik ekonomiški, bet ir neterštų aplinkos. Trijuose bendrovės autobusuose yra sumontuota garso ir vaizdo aparatūra, tad ne tik rajono, bet ir Lietuvos verslininkai turi galimybę reklamuoti savo teikiamas paslaugas, gaminamą produkciją. Populiarėja ant autobusų korpuso išorės klijuojama tekstinė ir vaizdinė reklama: tuo labiausiai domisi Vilniaus reklamos agentūros.

UAB „Jonavos autobusai“ šiandien gali didžiuotis profesionaliai teikiamomis viešojo transporto paslaugomis ir aukšta keleivių aptarnavimo kultūra. To pasiekta ne tik keliant aukštus profesinius reikalavimus bendrovės vairuotojams, visam aptarnaujančiam personalui, bet ir atsižvelgus į klientų pageidavimus, pasiūlymus, kuriuos jie gali pateikti tinklapyje www.jonavosautobusai.lt 

Statistika byloja, kad iš daugiau kaip 50-ties Lietuvos miestų autobusų stočių kol kas renovuota vos penktadalis. Apsilankykite Jonavoje, apžiūrėkite rekonstruotą autobusų stotį, o rajono ir bendrovės vadovai su Jumis mielai pasidalys patirtimi.

Kristina Lukoševičiūtė

Jonavos rajono savivaldybės ryšiams su visuomene specialistė                   

  

Pranešimą paskelbė: Jonavos rajono savivaldybės administracija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2013-03-19 14:36
Transportas, Kiti pranešimai
pasidalinti
atgal