Parodoje „Mokykla 2013“ – unikali laboratorija ant ratų

Gruodžio 6–8 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ vyksiančioje parodoje „Mokykla 2013“ Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras pristatys unikalią Jaunojo tyrėjo laboratoriją ant ratų. Laboratorija Lietuvos mokyklas pradės lankyti jau šiais mokslo metais.

Į 3 salę užsukę parodos lankytojai pirmieji galės apžiūrėti įrangą, kokią galima pamatyti tik šalies mokslinėse laboratorijose, mokiniai galės atlikti keletą mokslinių eksperimentų.

Išskirtinio dizaino, beveik 14 metrų ir 4 metrų pločio vilkiko puspriekabėje įrengtoje klasėje – 20 darbo vietų, o paskaitų vienu metu galės klausyti iki 30 mokinių. Laboratorijoje ant ratų gausu ne tik mokslinės įrangos, čia veikia bevielis interneto ryšys, garso ir vaizdo sistema, keturi 3D televizoriai, įrengtas funkcionalus apšvietimas, neįgaliesiems pritaikytas liftas.

Moderniajai Jaunojo tyrėjo laboratorijai pradėjus keliauti po Lietuvą mokiniai galės išbandyti tyrėjo darbą – naudodamiesi moksliniais prietaisais patys atlikti įvairius gamtos ir technikos mokslų eksperimentus ir tyrimus.

Mobiliosios laboratorijos vizitai į mokyklas – viena iš projekto „Mokinių jaunųjų tyrėjų atskleidimo ir ugdymo sistemos sukūrimas – II etapas“ veiklų.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2013-12-05 12:43
Švietimas ir mokslas
pasidalinti
atgal