Seimas atmetė Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo pataisas dėl šviesą atspindinčių liemenių dėvėjimo dviratininkams

2014 m. birželio 26 d. pranešimas VIR

(iš plenarinio posėdžio)

Seimo atmetė Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo pataisas (projektas Nr. XIIP-1934, iki 2015 m. sausio 1 d. nukeldamas įstatymo nuostatų, susijusių su motorinės transporto priemonės dalyvavimo viešajame eisme sustabdymo ir registracijos panaikinimo sąlygomis, bei įstatymo reikalavimų dviračių vairuotojams įsigaliojimą. Atmesti projektą pasiūlė pagrindiniu šio klausimo svarstyme paskirtas Seimo teisės ir teisėtvarkos komitetas. Tokiam sprendimui pritarė 45, prieš balsavo 15, susilaikė 24 Seimo nariai.

Pataisas atmetus nuo 2014 m. liepos 1 d. įsigalioja Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo 17 straipsnio 2 dalies nauja redakcija, reglamentuojanti, kad dviratininkai visada (bet kuriuo paros metu) privalo dėvėti liemenes arba visada laikyti įjungtus priekinius ir galinius dviračio žibintus važiuojant važiuojamąja kelio dalimi.

Nuo liepos 1 d. įsigalios ir nuostatos, numatančios, kad draudimo įmonei ar Lietuvos Respublikos transporto priemonių draudikų biuro įgaliotiems asmenims (paskirtiems ekspertams), vadovaujantis Vyriausybės patvirtintomis Eismo įvykių metu padarytos žalos nustatymo ir draudimo išmokos mokėjimo taisyklėmis, nustačius, kad eismo įvykio metu nukentėjusiam trečiajam asmeniui transporto priemonę remontuoti ekonomiškai netikslinga, informacija apie šią transporto priemonę turi būti pateikta Lietuvos Respublikos kelių transporto priemonių registrui ir tokios transporto priemonės Vidaus reikalų ministerijos arba jos įgaliotos institucijos nustatyta tvarka registracija panaikinama be teisės sugrįžti į Lietuvos Respublikos viešąjį eismą.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
2014-06-26 15:29