Partija Tvarka ir teisingumas siekia parlamentinio tyrimo dėl „juodojo sąrašo“

Liepos 24 dieną partijos Tvarka ir teisingumas Prezidiumas priėmė pareiškimą Dėl viceministrų kandidatūrų į Aplinkos, Finansų, Vidaus reikalų ir Ūkio ministerijas skyrimo bei būtinumo ištirti „juodojo sąrašo“ atsiradimo politines aplinkybes.

Prezidiumas teigiamai įvertino partijos deleguotų viceministrų Almanto Petkaus, Daivos Matonienės, Vytauto Galvono, Algimanto Juocevičiaus, Žimanto Pacevičiaus bei Kęstučio Trečioko veiklą Aplinkos, Finansų, Vidaus reikalų ir Ūkio ministerijose, įgyvendinant koalicinės Vyriausybės programos tikslus ir pareiškė jiems padėką.

Konstatuodamas, kad visi viceministrai turėjo atsistatydinti dėl politinių aplinkybių ir valdančiosios koalicijos priimto sprendimo, Prezidiumas pareiškė, kad nebėra pagrindo kaip nors kvestionuoti kolegialių vykdomosios valdžios institucijų veiklos bei šių valstybės tarnautojų darbo tęstinumo, Seimui išreiškus pasitikėjimą Ministro Pirmininko Algirdo Butkevičiaus vadovaujama Vyriausybe.

„Kita vertus, būtina pabrėžti, kad valdančiosios koalicijos politinė taryba yra priėmusi pareiškimą Dėl bandymų sutrukdyti koalicijai įgyvendinti Vyriausybės programą, kuriame reiškiamas susirūpinimas dėl veiksmų, prieštaraujančių parlamentinės demokratijos principams ir teisinės valstybės politinei kultūrai. Valdančioji koalicija atsiribojo nuo bet kokių spekuliacijų dėl taip vadinamo „juodojo sąrašo“, įsipareigodama siekti šios istorijos teisinio įvertinimo,“- rašoma partijos Prezidiumo pareiškime.

Partijos Tvarka ir teisingumas Prezidiumas kreipėsi į Seimo Pirmininkę Loretą Graužinienę ir Ministrą Pirmininką Algirdą Butkevičių, ragindamas inicijuoti parlamentinį tyrimą dėl taip vadinamo „juodojo viceministrų sąrašo“ atsiradimo ir paskelbimo aplinkybių, dėl padarytų neteisėtų veiksmų, pažeidžiant  žmogaus teises galimai siekiant neskaidrių politinių tikslų.

Prezidiumas pabrėžė būtinumą suderinti politinio pasitikėjimo,  kompetencijos ir nepriekaištingos reputacijos valstybės tarnyboje aspektus, tačiau atsižvelgdamas į susidariusią situaciją pareiškė, jog neteiks kai kurių partijos atstovų toliau eiti viceministrų pareigas kol nebus atliktas išsamus minėtas tyrimas.

Partijos Tvarka ir teisingumas Prezidiumo posėdyje buvo pasikeista nuomonėmis ir dėl naujų kandidatūrų į viceministrus delegavimo principų, atsižvelgiant į valdančiosios koalicijos partnerių susitarimą.

Partijos Tvarka ir teisingumas informacijos centras

Pranešimą paskelbė: Tvarka ir teisingumas
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2014-07-25 11:07
Politika
pasidalinti
atgal