Kviečiame į pirmąją Tarptautinę gyvenimo būdo medicinos konferenciją Europoje!

2014 spalio 24 d. 9:00 val. LSMU organizuojama pirmoji Tarptautinė gyvenimo būdo medicinos konferencija Europoje.  Sveikatos ir mitybos specialistai, gydytojai, mokslininkai ir pedagogai kviečiami susitikti su garsiausiais sveikos gyvensenos ir teisingos mitybos mokslininkais bei gydytojais iš JAV ir Vokietijos. Konferencijoje bus kalbama apie tai, kaip prevencinė augalinė mityba keičia požiūrį į šiuolaikinę mediciną.

Konferencijoje dalyvauja žymiausi Lietuvos akademinės bendruomenės specialistai šioje srityje: LSMU, Vilniaus Universiteto bei Klaipėdos universiteto mokslininkai – prof. Žaneta Petrulionienė, prof. Algimantas Kirkutis, doc. Aurelijus Veryga. Jiems talkins ir kiti specialistai, mokslų daktarai, tokie kaip Ida Liseckienė, Darius Kubilius, LSMU Medicinos akademijos kancleris prof. Vilius Grabauskas ir LSMU šeimos klinikos prof. Leonas Valius.

Konferencijos pranešėjai Lietuvos medicinos bendruomenei pateiks naujausią moksliniais tyrimais bei praktika pagrįstą informaciją apie mitybos įtaką sveikatai ir ligų prevencijai. Bus pristatyti sėkmingi pavyzdžiai, kaip maistu gydomos tokios ligos kaip diabetas, širdies ir kraujagyslių ligos, vėžiniai susirgimai.

Medicinos autoritetai iš JAV ir Europos kalbės apie augalinės mitybos naudą

Patirtimi ir žiniomis su Lietuvos medicinos bendruomene dalinsis specialiai į Lietuvą atvykstantys žymiausi medicinos ir sveikos gyvensenos autoritetai pasaulyje: Dr. Caldwellas Esselstynas Jr. (JAV), Dr. Brianas Clementas (JAV) ir Dr. Clausas Leitzmannas (Vokietija).

Medicinos mokslų daktaras Caldwellas Esselstynas Jr. - tarptautiniu mastu žinomas chirurgas, mokslininkas ir buvęs Klivlendo klinikos vedantysis gydytojas. Konferencijoje jis pasidalins patirtimi, kaip augalinis maistas be riebalų gali ne tik sustabdyti širdies ir kraujagyslių ligų vystymąsi, bet ir visiškai sugrąžinti sveikatą net ir sunkiems ligoniams.

Profesorius iš Vokietijos - Clausas Leitzmanas - ryškiausias sveiko gyvenimo būdo medicinos propaguotojas Europoje taip pat papasakos apie Gyvenimo būdo medicinos pamatinius principus ir naujausius mokslinius tyrimus mitybos srityje, o JAV veikiančio Hipokrato instituto vadovas Brianas Clementas pristatys gydančios mitybos praktiką bei problemas, su kuriomis susiduria žmonės nusprendę keisti gyvenimo būdą ir atsisakyti žalingų mitybos įpročių.

 

Sudėtinė ir svarbi vyksiančių renginių dalis

Tarptautinė gyvenimo būdo medicinos konferencija – tai vieną iš jau 3-ią kartą Lietuvoje vyksiančios Ann Wigmore GYVO MAISTO konferencijų ciklo dalių. Spalio 25d. Vilniaus kongresų rūmuose Ann Wigmore GYVO MAISTO konferencija – renginys, kuriame koncentruotai, vienoje vietoje bus galima išgirsti visą naujausią ir vertingiausią informaciją apie sveiką mitybą.

Konferencijos Vilniuje ir Kaune skirtos lietuvės Ann Wigmore (Ona Varapickaitė) atminimui, kuri prieš 60 metų pradėjo sveiko maisto revoliuciją ir padėjo žmonėms visame pasaulyje vėl džiaugtis gyvenimu.

Renginio organizatoriai – Ann Wigmore fondas, Lietuvos sveikatos mokslų universitetas, Vilniaus visuomenės sveikatos biuras, Kauno visuomenės sveikatos biuras.

Pranešimą paskelbė: UAB "Adres"
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2014-10-20 11:47
Švietimas ir mokslas, Sveikata, grožis
Renginio pradžia
2014-10-24, penktadienis09:00
Renginio pabaiga
2014-10-24
Renginio vieta
Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Farmacijos fakultetas Eivenių g. 4, Kaunas, 203 auditorija
pasidalinti
atgal