BTA: žiemą vairuotojams pasisaugoti vertėtų ryte bei pietų metu, vasarą – po 20 val.

Ne gyvybės draudimo bendrovės BTA atliktas kelerių metų tyrimas atskleidė, kad pavojingiausia keliuose visais metų laikais yra savaitgaliais 12-14 val., žiemą kiek pavojingiau rytiniu piko metu,  vasarą - po 20 val., rudenį - nuo 16 iki 18 val.

„Kiekvienas metų laikas mūsų šalyje susijęs su išskirtinėmis oro sąlygomis, jos dažniausiai ir patikrina vairuotojų budrumą kelyje. Žiemą visi esame pratę prie sniego, bei slidžios kelio dangos, tad dauguma vairuotojų sumažina greitį, laikosi didesnio atstumo. Vis tik, pirmosios šaltojo sezono dienos pasižymi išskirtine avarijų gausa.  Ir vėliau įvykių registruojame nemažai, tačiau dažniausiai jie būna smulkūs: lūžta bamperiai, nubraižomi šonai. Tuo tarpu vasaros metu, vairuotojai atkunta, ima labiau pasitikėti savo jėgomis, eismo sąlygos tampa palankesnės. Neretai pernelyg didelis pasitikėjimas, savo jėgų neįvertinimas ir tampa didelių skaudžių įvykių priežastimi. Vairuotojai nepasiruošę slidžiai kelio dangai lyjant pakliūna į akvaplaningą ar tiesiog nesuvaldo automobilio dėl per didelio greičio. Šiltuoju metų laiku gana dažnai po avarijų tenka nurašyti automobilius, kaip nebetinkamus remontuoti“, - teigia BTA Ekspertizių skyriaus vadovas Andrius Žiukelis.                                                      

Kaip sako ekspertizių skyriaus vadovas, nors visais metų laikais pavojingiausias yra pietų metas, tarp 12 ir 14 val., vis tik žiemą minėtu metu avaringumas yra dar didesnis. Remiantis kelerių metų BTA duomenimis, šaltuoju periodu dienos metu eismo įvykių keliuose būna bene trečdaliu daugiau nei vasarą. Pasak specialisto, tai labai normalu, nes oro sąlygos žiemą yra mažiau palankios vairuoti nei šiltuoju metų laiku.

 Vasara, tuo tarpu, turi savo  ypatumų. Šiuo periodu ypač pasisaugoti derėtų vakarais nuo 20 iki 24 val. Draudikų statistika atskleidžia, kad minėtu metu patekti į avariją tikimybė išauga 51 proc. Pasak ekspertizių skyriaus vadovo, kai dienos tampa ilgesnės miestiečiai dažniau išvyksta iš miestų į gamtą, daugiau juda, mažiau būna namuose, daugiau jų ryžtasi vairuoti tamsiuoju paros metu ir neretai nesilaiko leistino greičio normų. Dažniausiai itin skaudžius įvykius bendrovė fiksuoja penktadieniais.

 Pavasarį, pasak A. Žiukelio, avaringumo tendencijos išlieka panašios į žiemos. Verta atkreipti dėmesį, kad kol orai išlieka vėsūs, gana pavojinga vairuoti rytiniu piko metu. Bendrovės kelerių metų statistika atskleidžia, kad žiemą – pavasarį nuo 7 iki 9 val. avaringumas išauga apie 40 proc. lyginant su vasaros ar rudens periodais.

 Draudimo specialistai pastebėjo ir tai, kad šiltuoju metu laiku eismo įvykio padariniai fiksuojami žymiai skaudesni nei šaltuoju periodu. Vasarą įvykę eismo įvykiai dažnai baigiasi didelėmis traumomis ar net mirtimi, automobiliai nurašomi, kaip nebetinkami remontuoti, o išmokos mokamos kelis kartus didesnės nei žiemos ar rudens metu. Bene patys liūdniausi įvykiai yra užfiksuoti  užmiesčio keliuose vasarą tamsiu paros metu.

 Ne gyvybės draudimo bendrovės BTA klientų aptarnavimo tinklas – vienas plačiausių Lietuvoje. Šiuo metu veikia 108 bendrovės atstovybės, klientais kasdien rūpinasi daugiau nei 400 darbuotojų. Iš tūkstančio didžiausių Lietuvos kompanijų net 60 procentų naudojasi BTA paslaugomis.

Ne gyvybės draudimo bendrovė klientams kas valandą išmoka daugiau kaip 34 tūkstančius litų draudimo išmokų, kas 3 minutes užregistruoja po naują įvykį, per mėnesį pradeda 3100 naujų bylų. BTA filialas Lietuvoje klientų laukia naujai pastatytame A klasės energetinio efektyvumo biurų pastate „Grand Office“, kuris yra šalia Vilniaus miesto vakarinio aplinkkelio, Viršuliškių skg. 34.

Daugiau informacijos:

Indrė Spečiūnaitė

„BTA Insurance Company“ SE filialo Lietuvoje ryšių su visuomene konsultantė

Mob. +370 673 55 567

Pranešimą paskelbė: AAS „BTA Baltic Insurance Company“ filialas Lietuvoje
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2015-01-08 10:02
Verslas, ekonomika, finansai, Transportas
pasidalinti
atgal