Seimas tylos minute pagerbė buvusio Seimo nario Vytauto Galvono atminimą

Šiandien Seimas plenariniame posėdyje pagerbė IX ir X Seimo nario Vytauto Galvono atminimą.

„Savaitgalį netekome buvusio kolegos Vytauto Galvono. Jis žuvo Alytaus aerodrome nukritus lėktuvui. Vytautas Galvonas Seime dirbo dvi kadencijas, buvo IX ir X Lietuvos Respublikos Seimo narys. Be galo skaudu, kai pasaulį palieka dar kupinas idėjų ir energijos žmogus. Mus ne vieną įkvėpdavo jo aktyvumas ir optimizmas. Vytautas daugelį metų dirbo Biudžeto ir finansų komitete, jam teko atstovauti ne tik įstatymų leidžiamajai, bet ir vykdomajai valdžiai. 2013 m. jis buvo paskirtas finansų viceministru. Iki atėjimo į politiką sėkmingai vadovavo ne vienai verslo įmonei. Vytautas buvo ir aktyvus visuomenininkas, turėjo savo pomėgių – aistrą lėktuvams ir skraidymams. Buvo pasiekęs čia puikių rezultatų. Tačiau ši aistra ir nutraukė jo gyvenimą. Tragiško įvykio metu, penktadienio vakarą, mūsų kolegos gyvybė užgeso“, – kviesdama pagerbti Velionio atminimą plenariniame posėdyje sakė Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė.

Buvęs Seimo narys Vytautas Galvonas tragiškai žuvo birželio 26 d.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimas
2015-06-30 10:43