Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto narė L. Dmitrijeva vieši Rygoje

Pridedama Seimo kanceliarijos, Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto biuro nuotrauka

Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto narė Larisa Dmitrijeva 2015 m. lapkričio 16 d. vieši Rygoje, kur dalyvauja Latvijos Saeimos Europos reikalų komiteto surengtame neformaliame tarpparlamentiniame susitikime dėl audiovizualinio sektoriaus žiniasklaidos direktyvos. Susitikime dalyvauja ES valstybių narių parlamentų nariai, Europos Komisijos atstovai, audiovizualinių paslaugų sektoriaus atstovai.

Susitikimo metu siekiama aptarti Europos Komisijos iniciatyvą peržiūrėti Europos Parlamento ir Tarybos direktyvą 2010/13/ES dėl valstybių narių įstatymuose ir kituose teisės aktuose išdėstytų tam tikrų nuostatų, susijusių su audiovizualinės žiniasklaidos paslaugų teikimu, derinimo (Audiovizualinės žiniasklaidos paslaugų direktyvą).

Susitikimo metu taip pat siekiama ES valstybių narių parlamentus labiau įtraukti į ES teisės aktų svarstymo procesą ir atkreipti dėmesį į audiovizualinės žiniasklaidos paslaugas teikiančių subjektų veiklos reglamentavimą ES lygmeniu pasikeitus geopolitinei situacijai Europoje.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimas
2015-11-16 13:10