Kaimo reikalų komitetas siūlo nuo žemės mokesčio atleisti vietos bendruomenių žemę

Seimo Kaimo reikalų komitetas, svarstydamas Finansų ministerijos parengtą Žemės mokesčio įstatymo Nr. I-2675 8 straipsnio pakeitimo įstatymo projektą Nr. XIIP-3696, pasiūlė pagrindiniam komitetui šį įstatymo projektą tobulinti pagal Seimo kanceliarijos Teisės departamento pastabas ir Seimo narių pasiūlymą, kuriam komitetas pritarė.

Šiuo metu religinės bendruomenės, bendrijos ir centrai už jiems nuosavybės teise priklausančius žemės sklypus privalo mokėti žemės mokestį, išskyrus katalikiškas bendruomenes ir atvejus, kai savivaldybių tarybos savo biudžeto sąskaita kitas religines bendruomenes, bendrijas ir centrus nuo šio mokesčio atleidžia. Iniciatoriai įstatymo projektu siūlo suvienodinti tvarką ir numatyti, kad visi žemės sklypai, nuosavybės teise priklausantys tradicinėms ir kitoms valstybės pripažintoms religinėms bendruomenėms, bendrijoms ir centrams, būtų neapmokestinami žemės mokesčiu skaičiuojant žemės mokestį už 2016 metų ir vėlesnius mokestinius laikotarpius.

Seimo nariai J. Kondrotas, V. Kamblevičius ir P. Čimbaras pasiūlė neapmokestinti žemės mokesčiu ir vietos bendruomenių žemės, šiam pasiūlymui Kaimo reikalų komitetas pritarė.

Galutinį sprendimą dėl to, kokios žemės neapmokestinti žemės mokesčiu, priims pagrindinis Biudžeto ir finansų komitetas.

 

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimas
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2015-12-02 15:04
Politika, Žemės ūkis
pasidalinti
atgal