Juozo Miltinio dramos teatro jubiliejaus proga scenoje karaliaus meilė ir jos išraiškos

 

Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatro 75-erių metų jubiliejaus proga – režisieriaus Juliaus Dautarto pagal Alvydo Šlepiko pjesę specialiai šiai progai sukurto spektaklio „Lietaus dievas“ premjera.

Kovo 19 ir 25 dienomis teatro jubiliejus bus minimas spektaklio „Lietaus dievas“ premjera pagal specialiai šiai progai sukurtą poeto, kino scenaristo, aktoriaus ir režisierius Alvydo Šlepiko pjesę. Spektaklis „Lietaus dievas“ pasakoja apie Panevėžio rajone esantį Upytės miestelį, kuriame meilę skirtingais jos pavidalais išgyvena keturios poros.

„Gerai, kad pjesė apie meilę. Vis dėlto manau, kad po 75-ečio turėtų būti atgimimas, o atgimimas be meilės neįmanomas,“ – šypsosi A. Šlepikas.

Teatras džiaugiasi jubiliejaus proga galėdamas pristatyti A. Šlepiko kaip debiutuojančio dramaturgo pjesę, kurioje pinasi tiek dabarties nuotaikos, tiek savitas rašytojo santykis su tradicija. Taip pat simboliška, kad spektaklio režisierius Julius Dautartas buvo pirmasis, kuriam teatro legenda Juozas Miltinis patikėjo savo kabineto raktus. „Lietaus dievui“ muziką kūrė vienas ryškiausių Lietuvos teatro kompozitorių Gintaras Sodeika, scenografė ir kostiumų dailininkė – Virginija Izdelytė.

Kovo mėnesį prasidėjęs projektas „Panevėžys vienija ir taškas“, kuris siūlo platų renginių spektrą miesto gyventojams ir svečiams, truks šešis mėnesius (tris pavasarį ir tris rudenį). Minint Panevėžio dramos teatro 75-erių metų jubiliejų, pirmasis projekto mėnuo, kurio šūkis – „Teatro triumfas!”, yra skirtas teatrui ir jo įkūrėjo J. Miltinio atminimui. Organizatoriai siūlo apsilankyti parodose, kino peržiūrose ir koncertuose.

Kovo 24 d. 17 val. G. Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos konferencijų salėje vyks atviras susitikimas su rašytoju A. Šlepiku ir režisieriumi J. Dautartu. Panevėžio Juozo Miltinio teatras džiugiai lauks svečių.

Daugiau informacijos internetu: http://www.miltinio-teatras.lt/ arba telefonu: +37062132501

Pranešimą paskelbė: Juozo Miltinio dramos teatras
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2016-03-14 10:26
Kultūra
pasidalinti
atgal