Seimo Lietuvos socialdemokratų partijos frakcija: „Ką suprato moksleiviai, savaitę padirbėję su Seimo nariais?“

„Jie mus pakeis!“, – įsitikinęs projekto „Moksleivių praktikos savaitės „Seimas gyvai“ globėjas Seimo Pirmininko pavaduotojas Algirdas Sysas. Taip Seimo narys apibendrino jau ketvirtus metus iš eilės Seime vykusio Seimo LSDP frakcijos kartu su Lietuvos socialdemokratinio jaunimo sąjungos (LSDJS) nariais organizuoto projekto rezultatus.

Daugiau nei 30 moksleivių visą savaitę turėjo galimybę iš arčiau susipažinti su LSDP frakcijos nariais, stebėti jų darbą, atlikti praktiką, įspūdžius fiksuoti asmeniniame dienoraštyje.

„Iš šalies neretai atrodo, kad Seimo nariai nieko neveikia, negirdi ir nežino kaip gyvena Lietuvos žmonės, į savo uždarus posėdžius neįsileidžia visuomenės atstovų. Jaunimas mano, kad politikai net neieško būdų kalbėtis, bendrauti su mumis. Pabuvę šalia supratome, kad tai netiesa“, – kalbėjo projekto dalyviai. „Pamatėme, kad socialdemokratų tarpe taip pat yra jaunų ir labai aktyvių žmonių. Dalyvavome socialdemokratų partijos frakcijos, komitetų, koalicijos, Plenariniuose Seimo posėdžiuose. Stebėjome darbą Vilniaus miesto savivaldybėje, Aplinkos apsaugos ministerijoje. Girdėjome kaip aktyviai Seimo nariai ieško sprendimų, kokios karštos vyksta diskusijos sprendžiant pienininkų problemas ar svarstant Mokslo ir studijų įstatymą. Pamatėme Seimo narių darbinę „virtuvę“. Drauge su socialdemokratais dalinomės mintimis ir pasiūlymais. Dabar ir savo draugus raginame aktyviau domėtis parlamentarų darbu, nebijoti teikti pasiūlymų“, – taip savo patirtį apibendrino moksleiviai Jovita Bislytė, Eglė Vainilavičiūtė ir Matas Ažukas.

„Projektas "Seimas gyvai" dar kartą įtikino, jog jaunimo motyvaciją geriausiai ugdyti per praktiką. Projektas nesibaigs šia diena. Į jaunų žmonių pateiktas idėjas atsižvelgsime rengdami įstatymų projektus“, – konferencijos metu sakė Seimo narys Domas Petrulis.

„Jauniems žmonės neretai tokios institucijos kaip Seimas yra tolimos ir nepažįstamos. „Seimas gyvai“ parodė kitą parlamento pusę, priartino prie politikų, realiai parodė kaip gimsta politiniai sprendimai“, – mano LSDJS pirmininkas Ramūnas Burokas.

,,Seimas gyvai“ parodė moksleiviams, jog ši institucija atvira jauniems žmonėms. Projekto dalyviai įsitikino, jog nereikia bijoti teikti pasiūlymų, kelti idėjų ir kuo aktyviau dalyvauti rinkimuose, politiniame gyvenime. Socialdemokratų akimis – jaunimas yra mūsų dabartis“, – įsitikinęs vienas iš praktikos savaitės organizatorių, LSDJS Vilniaus skyriaus pirmininkas Mantas Karanauskas.

Išsamesnė informacija žiniasklaidai:

 

Mantas Karanauskas

LSDJS Vilniaus skyriaus pirmininkas

Tel. Nr. 8620 62399

 

LSDP informacinis centras 

Kornelija Petravičienė

Tel. Nr. 8612 01377

el. paštas: infocentras@lsdp.lt

Pranešimą paskelbė: Lietuvos socialdemokratų partija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2016-03-25 13:23
Politika, Kiti pranešimai
pasidalinti
atgal