„Paskolų klubas“ – pirmoji platforma, įtraukta į tarpusavio skolinimo platformų operatorių sąrašą

Tarpusavio skolinimo platforma „Paskolų klubas“ tapo pirmąja platforma, įtraukta į viešąjį tarpusavio skolinimo platformų operatorių sąrašą. Į šį sąrašą nuo šių metų vasario 1 d., patvirtinus Vartojimo kredito įstatymo papildymą, privalo įsirašyti visos tarpusavio skolinimo paslaugas siūlančios platformos. Šiuo metu Lietuvoje tarpusavio skolinimo paslaugas teikia 5 platformos.

Į viešąjį tarpusavio skolinimo platformų operatorių sąrašą tarpusavio skolinimo platforma įrašoma tuo atveju, jei atitinka Vartojimo kredito įstatymo ir priežiūros institucijos teisės aktų reikalavimus ir pateikia planą, kuris užtikrins tolimesnį santykių tarp investuotojo ir kliento tęstinumą. „Įsirašę į šį sąrašą, turime visas įmanomas veiklos legalumą ir skaidrumą patvirtinančias licencijas, mūsų veiklą kruopščiai prižiūri Lietuvos bankas. Įmonės turimo įstatinio kapitalo dydis reikalaujamas normas viršija 15 kartų, tad klientams galime užtikrinti savo veiklos skaidrumą ir patikimumą“, – tvirtina „Paskolų klubo“ valdybos pirmininkas Evaldas Remeikis.

„Paskolų klubo“ Lietuvos bankui pateiktas planas, kuriame numatytas tolimesnis santykių tarp investuotojo ir kliento tęstinumas, užtikrina, kad net ir tuo atveju, jei platforma nutrauks savo veiklą, klientų įsipareigojimai investuotojams niekur nedings. „Pelnydami vis didesnį klientų pasitikėjimą, esame įpareigoti nuolat tobulinti teikiamas paslaugas ir paskolos gavėjams bei investuotojams pasiūlyti geriausias sąlygas. Esame vienintelė iš tarpusavio skolinimo platformų, turinti visus veiklos skaidrumą įrodančius dokumentus ir licencijas. Nuo pat gyvavimo pradžios neiname lengviausiu keliu ir tai ne tik leidžia teikti paslaugas užtikrinant aukštus kokybės standartus, bet ir garantuoti klientams veiklos legalumą tiek lėšų judėjimo ir saugojimo prasme (tai užtikrina elektroninių pinigų įstaigos licencija), tiek teikiant paskolas ir valdant tarpusavio skolinimo platformą“, – teigia E. Remeikis.

Šiuo metu „Paskolų klube“ yra  6 714 paskolos gavėjų ir 1 217 investuotojų. Bendra investuotų kreditų suma siekia 312 tūkst. eurų.

 „Paskolų klubas“ – vienintelė tarpusavio skolinimo įmonė, turinti Lietuvoje galiojančią elektroninių pinigų įstaigos licenciją ir pirmoji įrašyta į tarpusavio skolinimo platformų sąrašą. Priešingai nei kitose Lietuvoje veikiančiose tarpusavio skolinimo platformose, klientams, norintiems skolintis ar investuoti, nereikia registruotis keliose skirtingose sistemose, pavedimai tarp platformos vartotojų atliekami nemokamai. Dar vienas platformos privalumas – investuotojams suteikiama galimybė investuoti mažesne rizika, pasinaudojus Užtikrinimo fondu. Kaip įprasta užsienyje veikiančiose tarpusavio skolinimo platformose, „Paskolų klubas“ neatkleidžia investuotojo ir paskolos gavėjo duomenų. 

Pranešimą paskelbė: Strateginės komunikacijos bendrovė „OMConsulting“
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2016-04-12 11:13
Verslas, ekonomika, finansai
pasidalinti
atgal