Seimo delegacija vyks į NATO PA pavasario sesiją

Seimo valdyba gegužės 27–31 dienomis komandiravo Seimo delegacijos NATO Parlamentinėje Asamblėjoje pirmininką Remigijų Žemaitaitį, pirmininko pavaduotoją Rasą Juknevičienę ir delegacijos narius Andrių Mazuronį ir Domą Petrulį į Tiraną (Albanijos Respublika) dalyvauti NATO Parlamentinės Asamblėjos pavasario sesijoje.

Renginyje laukiama apie 260 parlamentarų iš 28 NATO valstybių narių iš Šiaurės Amerikos ir Europos, taip pat delegatų iš šalių partnerių ir stebėtojų.

Sesijos metu į posėdžius rinksis penki Asamblėjos komitetai, kuriuose planuojama pristatyti pranešimus ir diskutuoti apie artėjantį NATO aukščiausiojo lygio susitikimą Varšuvoje, tarptautinio saugumo iššūkius, kovą su terorizmu, migrantų krizę, padėtį Ukrainoje, nestabilumą Persijos įlankos regione ir kt.

Seimo delegacijos pirmininko pavaduotoja R. Juknevičienė, kuri yra pagrindinė Politikos komiteto pranešėja, posėdyje pristatys pranešimą apie Velse įvykusio NATO viršūnių susitikimo rezultatų įgyvendinimą ir liepos mėnesį Varšuvoje įvyksiančio NATO viršūnių susitikimo perspektyvas.

Plenariniame posėdyje bus balsuojama dėl Asamblėjos deklaracijos, kurioje bus išreikšta parlamentarų pozicija ir įvardyti prioritetai būsimam NATO susitikimui Varšuvoje. Šios deklaracijos projektui Seimo delegacija yra pateikusi pataisų.

NATO PA yra tarpparlamentinė organizacija, kurioje NATO valstybių narių parlamentarai kartu su asocijuotais Asamblėjos nariais bei kitų šalių partneriais aptaria jų šalims ir visam Aljansui rūpimus klausimus politikos, saugumo ir ekonomikos srityje. NATO PA didelį dėmesį skiria Aljanso plėtimosi problemoms, santykiams su Rusija ir Ukraina.

NATO PA per metus du kartus renkasi į sesijas – pavasario ir metinę rudens. Sesijos kasmet vyksta skirtingose šalyse. Asamblėjoje veikia penki komitetai. Dvi Asamblėjos pavasario sesijos buvo surengtos ir Vilniuje – 2001 ir 2014 m.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimas
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2016-05-26 14:22
Tarptaut.santykiai, Politika
pasidalinti
atgal