Kaimo reikalų komiteto delegacija Latvijoje ir Estijoje susipažins su ES kaimo plėtros programos priemonių įgyvendinimu

Seimo Kaimo reikalų komiteto pirmininkas Petro Čimbaras ir nariai Kazys Grybauskas, Edmundas Jonyla, Jonas Kondrotas, Bronius Pauža, kazys Starkevičius, Arvydas Vidžiūnas kartu su vyriausybine delegacija vyksta į Elėją ir Valmierą (Latvijos Respublika) ir į Veru, Navi ir Misą (Estijos Respublika), kur birželio 20–21 dienomis susipažins su Europos Sąjungos kaimo plėtros programos priemonių įgyvendinimu.

Komandiruotėje numatoma susitikti su Latvijos Žemės ūkio ministerijos delegacija ir Estijos Parlamento Kaimo reikalų komiteto pirmininku ir komiteto nariais. Susitikimų metu planuojama aptarti Europos Sąjungos žemės ūkio finansavimo perspektyvas po 2020 m. ir galimas bendras derybines pozicijas siekiant užtikrinti konkurencingas tiesiogines išmokas žemdirbiams.

Vizito metu taip pat bus lankomasi grūdų kooperatyve ir pienininkystės ūkyje Latvijoje bei Estijos Veru apskrities pienininkystės ir daržovių, kiaulininkystės ūkiuose, kur bus susipažįstama su Europos Sąjungos Kaimo plėtros programos priemonių įgyvendinimu.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimas
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2016-06-17 15:34
Politika, Žemės ūkis
pasidalinti
atgal