Seime vyks konferencija Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymo taikymo praktikai aptarti

Rugsėjo 16 d., penktadienį, 10 val. Konstitucijos salėje (Seimo I rūmai) vyks konferencija „Teisinio reglamentavimo įtaka viešosios informacijos sklaidai: nepilnamečių apsaugos įstatymų atvejis“. Konferenciją organizuoja Tolerantiško jaunimo asociacija bendradarbiaudama su Rosa Luxemburg fondu, konferenciją globoja Seimo narės Giedrė Purvaneckienė ir Marija Aušrinė Pavilionienė

Konferencijos tikslas – aptarti Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymo 4 straipsnio 16 punkto poveikį viešosios informacijos sklaidai, saviraiškos laisvei, meninei raiškai, bei šio punkto reikalingumą. Įstatymo 4 straipsnio 16 punktu neigiamą poveikį nepilnamečiams darančia informacija pripažįstama informacija, kurioje skatinama kitokia šeimos samprata nei nustatyta Lietuvos Respublikos Konstitucijoje ir Civiliniame kodekse.

Konferencijoje pranešimus skaitys teisininkas Aivaras Žilvinskas, atstovavęs „Gintarinės širdies“ autorę Neringą Dangvydę byloje dėl knygos išėmimo iš prekybos, Seimo narė prof. Marija Aušrinė Pavilionienė, Žurnalistų etikos inspektorė Gražina Ramanauskaitė-Tiumenevienė, naujienų portalo „15min.lt“ žurnalistas Paulius Gritėnas, fotografė, knygos „Lietuva atsiskleidžia: 99 LGBT+ istorijos“ bendraautorė Samanta Matuizaitė.

Bandymus įdiegti analogiškus įstatymus Moldovoje ir Latvijoje pristatys Anastasia Danilova (Gender-Doc M, Moldova) ir Kristine Garina („Mozaika“, Latvija).

Konferencijos programa.

Registruotis dalyvauti konferencijoje prašome internetu, paspaudus nuorodą https://goo.gl/forms/NrkDuqxE6AAQMafm1 iki 2016 m. rugsėjo 15 d., 16 val. Užsiregistravusiuosius prašome turėti asmens dokumentą saugumo patikrai įeinant į Seimą.

Konferencija bus tiesiogiai transliuojama internetu.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimas
2016-09-14 10:04