„Western Union Foundation Lithuania“ edukacinėms programoms skyrė 43 000 EUR

Globalios pinigų perlaidų kompanijos „Western Union“ įkurtas paramos fondas „Western Union Foundation Lithuania“ tęsia kasmetinę paramos tradiciją – švietimo skatinimo iniciatyvoms skiria 43 000 EUR paramą. Didžioji dalis paramos įteikta nevyriausybinių organizacijų ir socialinių iniciatyvų projektams, parengtiems ugdyti kūrybingą, tobulėjančią, savimi pasitikinčią ir stiprią jaunąją kartą.

Fondo parama atiteko 7 organizacijoms – „Renkuosi mokyti!”, „Lietuvos Junior Achievement“, „Verslas ar menas“, „Gelbėkit vaikus“, „LKL“, „Vaikų linija“, „Maisto bankas“. „Western Union Foundation Lithuania“ fondas kasmet remia įvairias edukacines, sporto, savanorystės, verslumo skatinimo veiklas.

 „Mūsų kompanija ir jos įkurtas fondas siekia prisidėti prie švietimo skatinimo ir jaunosios kartos ugdymo. Norime, kad mūsų parama paskatintų jaunimą tobulėti ir drauge kurti geresnę visuomenę kiekvienam iš mūsų. Manome, kad globaliam ir socialiai atsakingam darbdaviui būtina prisidėti prie žmonių gerovės puoselėjimo, todėl nevyriausybines organizacijas ir socialines iniciatyvas remiame ne tik finansiškai, tačiau ir skatiname darbuotojus savanoriauti jų veikloje“, – sakė „Western Union Foundation Lithuania“ prezidentas Sergej Sidorov.

Parama talentingų mokytojų paieškai

Dalis šių metų paramos skirta unikaliai programai „Renkuosi mokyti!“, kuri pritraukia naujos kartos, aktyvius, kūrybiškus, įkvepiančius mokytojus darbui mokyklose, ypatingą dėmesį skiriant regionams, mažiems miesteliams. „Renkuosi mokyti!“ programa dirba, kad kiekvienas vaikas mokytųsi sėkmingai ir pajustų mokymosi džiaugsmą.

Programos „Renkuosi mokyti!“ septintos kartos mokytojas Kristupas Šermokas, dirbantis chemijos mokytoju Raseinių Prezidento Jono Žemaičio gimnazijoje, sako: „Man rūpi Lietuvos vaikai, nes jie kuria idėjas, kuriomis ateityje gyvens mūsų bendruomenė. Man svarbu, kad šie žmonės nepaisant nesėkmių nenusiviltų laisvos, atviros, tarptautinės Lietuvos idėja, ir siektų tobulinti ją. Mokau, nes tikiu, kad mokytojas turi privilegiją kalbėti temomis, kurios žadina vaizduotę, išplečia mokinių mąstymą, gali lydėti ir džiuginti žmogų dar ilgai po to, kai bus užvertos mokyklos durys.“

Daugiau dėmesio psichologinei pagalbai

„Western Union Foundation Lithuania“ šiemet atsigręžė ir į vaikų psichologinę pagalbą. Parama skirta organizacijos „Gelbėkit vaikus“ Mergaičių programai, kurios tikslas – suteikti mergaitėms ir jų šeimoms galimybę gauti psichologinę paramą tose Lietuvos vietose, kuriose šiuo metu tokia pagalba nėra prieinama. Kartu su psichologine pagalba mergaitėms būtų suteikta galimybė tobulėti kaip asmenybėms ir siekti savo tikslų.

„Psichologinis palaikymas ir mentorystė vaikams yra be galo svarbi. Lietuvoje psichologinei sveikatai nėra skiriama pakankamai dėmesio, o psichologų pagalba vis dar apipinta mitais. Tyrimų duomenimis, vos 3 procentai į socialinės rizikos grupę patenkančių šeimų ir jų vaikų turi galimybę gauti tinkamos psichologinės pagalbos. Norime prisidėti prie mergaičių tobulėjimo, kad šios programos padėtų formuotis stiprioms, kūrybingoms asmenybėms, orientuotoms į geresnės ateities puoselėjimą“, S. Sidorov.

„Kai kalbama apie Lietuvoje įsitvirtinančias užsienio kapitalo įmones, daug dėmesio skiriama šių įmonių įtakai šalies ekonomikai. Praktiškai nekalbama apie tai, kad Lietuvoje įsikūrus tokioms įmonėms kaip „Western Union“ mūsų šalis išgyvena tam tikrą socialinės atsakomybės renesansą. Jau daugelį metų vadovauju organizacijai „Gelbėkit vaikus“ ir žinau, jog daug paprasčiau bei greičiau randame lėšų pamaitinti penkiolika alkstančių vaikų, negu vienam iš jų suteikti kokybiškos psichologinės pagalbos, nors reikalinga pinigų suma yra lygiai tokia pati. Prisidėdami prie atokiuose Lietuvos miesteliuose gyvenančių mergaičių gyvenimo problemų sprendimo, iš tiesų padedame sau, savo visuomenei, savo verslui,“ – sakė organizacijos „Gelbėkit vaikus“ generalinė direktorė Rasa Dičpetrienė.

Iš viso šių metų „Western Union Foundation Lithuania“ parama Lietuvos nevyriausybinėms organizacijoms sudarė  43 000 eurų. „Western Union Foundation“ JAV kasmet skiria apie 5 milijonus JAV dolerių paramos viso pasaulio edukaciniams projektams.

Pranešimą paskelbė: Integrity PR, UAB
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2016-10-20 18:09
Kultūra
pasidalinti
atgal