Įstatų dar nepakeitusioms bendrovėms verta paskubėti iki metų pabaigos, primena notarai

Vilnius, gruodžio 21 d. (Lietuvos notarų rūmai). Likus dešimčiai dienų iki metų pabaigos, Lietuvos notarų rūmai primena, jog iki gruodžio 31 dienos būtina įforminti su įstatinio kapitalo valiutinės išraiškos pakeitimu susijusius akcinių bendrovių ir uždarųjų akcinių bendrovių įstatų pakeitimus.

„Prieš dvejus metus įsigaliojusios įstatymo pataisos numatė, kad būtina pakeisti AB ir UAB valiutos išraišką iš litų į eurus bendrovių įstatuose, ir tam buvo duoti 24 mėnesiai,“- sakė Lietuvos notarų rūmų prezidentas, Klaipėdos notaras Marius Stračkaitis.

2015 m. sausio 1 d. įsigaliojęs Lietuvos Respublikos akcinių bendrovių ir uždarųjų akcinių bendrovių įstatinio kapitalo ir vertybinių popierių nominalios vertės išraiškos eurais ir šių bendrovių įstatų keitimo įstatymas numato, kad bendrovės įstatai turi būti pakeisti, įstatinio kapitalo dydį ir akcijų nominalią vertę juose išreiškiant eurais. Pakeisti bendrovių įstatai juridinių asmenų registro tvarkytojui turi būti pateikti per 24 mėnesius nuo šio įstatymo įsigaliojimo dienos. Šis terminas baigiasi šių metų gruodžio 31 dieną.

Bendrovių įstatų pakeitimus galima įforminti apsilankius pas notarą arba elektroniniu būdu.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos notarų rūmai
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2016-12-21 10:29
Teisėsauga, teisėtvarka, Verslas, ekonomika, finansai
pasidalinti
atgal