Seime bus aptarti socialinio darbo iššūkiai ir galimybės

2017 m. rugsėjo 29 d. pranešimas žiniasklaidai

Spalio 2 d., pirmadienį, 10.30 val. Konferencijų salėje (Seimo III r.) vyks konferencija „Socialinio darbo profesionalizacijos link: iššūkiai ir galimybės“, skirta socialinio darbo studijų Lietuvoje 25-mečiui paminėti.

Konferencijoje sveikinimo žodį tars Seimo narė Levutė Staniuvienė ir Kultūros komiteto pirmininkas Ramūnas Karbauskis. Pranešimus apie socialinio darbo profesiją, iššūkius ir jų įveikimo galimybes, socialinio darbo studijas ir teorijas, socialinio darbo, kaip mokslo, pripažinimą skaitys Lietuvos ir užsienio šalių kviestiniai svečiai. Profesoriai iš JAV, Didžiosios Britanijos ir Austrijos dalysis šalių patirtimi ir pristatys perspektyvas. Renginio pabaigoje bus pristatyta konferencijos rezoliucija.

Dalyvaujant renginyje bus galimybė pabendrauti su socialinio darbo atstovais, kurie pirmieji numatė šios profesijos plėtros strategijas, stengėsi perimti kitų šalių mokslo ir praktikos patirtį, kūrė socialinio darbo studijų programas, praktikos vietas, plėtojo socialinio darbo tyrimus ir rūpinosi socialinio darbo statusu. Visi dalyviai bus kviečiami diskutuoti apie socialinio darbo iššūkius šiandienos socialinių problemų kontekste.

Renginį organizuoja Švietimo ir mokslo komitetas, Lietuvos socialinio darbo mokyklų ir Lietuvos socialinių darbuotojų asociacijos.

Konferencija bus tiesiogiai transliuojama internetu ir televizijos programa „Seimas – tiesiogiai“.

Programa

Daugiau informacijos:

Dalė Andreikėnienė

Seimo narės Levutės Staniuvienės padėjėja-sekretorė

Tel. (8 5) 239 6622, el. p. dale.andreikeniene@lrs.lt

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2017-09-29 11:35
Švietimas ir mokslas, Politika
Renginio pradžia
2017-10-2, pirmadienis10:30
Renginio pabaiga
2017-10-02
Renginio vieta
Konferencijų salė, Seimo III rūmai
pasidalinti
atgal