Absolventų įsteigta stipendija parems VDU studentės stažuotę Austrijoje

Vasario 28 d. Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Politikos mokslų ir diplomatijos fakulteto (PMDF) magistrantei Monikai Valentukonytei buvo įteikta kasmetinė politikos mokslų absolventų stipendija, kuri finansuos studentės stažuotę Lietuvos ambasadoje Vienoje, Austrijai perimant pirmininkavimą ES Taryboje.

„Praktikos Lietuvos ambasadoje Vienoje metu politikos mokslų absolventė susipažins su Lietuvos Respublikos užsienio politikos tikslais ir uždaviniais, jos įgyvendinimo būdais ir priemonėmis, Europos Sąjungos užsienio politikos bei Austrijos pirmininkavimo ES Taryboje prioritetais, dvišalių santykių raida, turės galimybę papildyti teorines žinias apie Lietuvos Respublikos diplomatinę ir valstybės tarnybą, taip pat įgyti darbui šiose tarnybose reikalingų praktinių žinių bei įgūdžių“, – paaiškino LR ambasadorė Austrijoje Loreta Zakarevičienė.  

Nuo 2014 m. universiteto absolventų teikiama stipendija skatina VDU studentus domėtis Lietuvos vaidmeniu tarptautinėje politikoje ir šalies užsienio politikos klausimais, padeda palaikyti ryšius tarp studentų, absolventų ir universiteto, diegia bendruomeniškumo, paramos kultūrą, prisideda prie studentų aktyvumo skatinimo, padeda jiems ugdyti asmeninius ir profesinius gebėjimus.

„Norėdami prisidėti prie savo alma mater misijos ir siekdami padėti dabartiniams studentams gilinti savo gebėjimus per praktiką, norėjome suteikti jiems galimybę prisiliesti prie tarptautinės politikos procesų. Tikime, kad šias stažuotes studentai išnaudos kaip tramplynus į sėkmę ir savo pavyzdžiu paskatins sekti kitus”, – paaiškino vienas iš stipendijos steigėjų, VDU politikos mokslų absolventas, diplomatas dr. Donatas Vainalavičius, šiuo metu dirbantis LR užsienio reikalų ministerijos Išorinių ekonominių santykių ir ekonominio saugumo politikos departamente.

Išnaudodami savo asmeninius ryšius, absolventai siekia surasti ir pasiūlyti kuo įvairesnių bei įdomesnių praktikos vietų VDU PMDF studentams. Šiais metais stipendijos konkurse taip pat buvo pasiūlyta atlikti praktikas NATO strateginės komunikacijos kompetencijų centre Rygoje ir tyrimų centre „Atlantic Council“ Vašingtone. Ankstesniais metais stipendijos laureatais tapo trys fakulteto studentai, kurie atliko praktikas LR ambasadose Italijoje, Nyderlanduose ir Estijoje.

Šiemet stipendiją teikiančių absolventų skaičius išaugo nuo 15 iki 21 asmens, tuo pačiu išaugo ir stipendijos fondas. Tikimasi, kad kitais metais stipendiją teikiančių VDU politikos mokslų absolventų ratas plėsis ir toliau – šiuos mokslus baigę alumnai kviečiami prisidėti prie iniciatyvos.

VDU Politikos mokslų ir diplomatijos fakulteto absolventų stipendiją šiais metais įsteigė šie universiteto alumnai: Andrius Bendikas, dr. Giedrius Česnakas, Arminas Darasevičius, Lukas Jankauskas, Mantas Jonauskis, Andrius Kalindra, Agnė Kaufman, Andrius Kupčinskas, dr. Vaidas Morkevičius, Paulius Motiejūnas, Aurimas Perednis, Titas Petrikis, Domas Petrulis, Robertas Pogorelis, Martynas Taujanskas, dr. Donatas Vainalavičius, Danas Vaitkevičius, Kęstutis Vaškelevičius, dr. Antanas Venckus, Gediminas Vilkas, UAB „Kaunas metal“.

Pranešimą paskelbė: Vytauto Didžiojo universitetas
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2018-03-01 09:59
Švietimas ir mokslas, Politika
pasidalinti
atgal