Apdovanos geriausius mokslo ir verslo kartu sukurtus produktus

Ūkio ministerija jau aštuntą kartą organizuoja konkursą „Verslo ir mokslo partnerystė 2018“, kurio metu bus išrinktas geriausias originaliais sprendimais pasižymintis inovatyvus produktas.

„Kasmet konkursui nominuojami darbai rodo, kad mokslo ir verslo bendradarbiavimas turi neišsemiamą potencialą. Dauguma mokslo ir verslo kartu sukurtų produktų tampa sėkmingomis eksporto prekėmis, leidžiančiomis kurti naujas, gerai mokamas darbo vietas šalies gyventojams, o mokslui ir verslui imtis naujų bendrų projektų“, – sako ūkio ministras Virginijus Sinkevičius. 

Konkursui paraiškas iki 2018 m. rugsėjo 14 d. gali teikti visos įmonės, kurios bendradarbiaudamos su tyrėjais sukūrė ir rinkai pristatė inovatyvius produktus. Paraiškos forma ir kiti konkurso dokumentai skelbiami internete adresu http://ukmin.lrv.lt/lt/apdovanojimai/verslo-ir-mokslo-partneryste.

Paraiškos bus vertinamos pagal pristatomo produkto išskirtines savybes ir specifinius inovacinius sprendimus, komercinę produkto naudą, poveikį įmonės konkurencingumui ir naujų sprendimų pritaikymą kuriant nominuojamus produktus. 

Nugalėtoją išrinks ūkio ministro įsakymu sudaryta konkurso komisija, kurios nariai yra Ūkio ministerijos, Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros, Lietuvos inovacijų centro, Lietuvos verslo konfederacijos ir Lietuvos pramonininkų konfederacijos atstovai. 

2018 m. konkurso nugalėtojas bus paskelbtas ir apdovanotas renginių ciklo „Inovacijų savaitė 2018“, vyksiančių  š. m. rugsėjo 24–30 dienomis, metu. Nugalėtojui bus įteiktas specialiai šiam konkursui sukurtas prizas. 

Pernai konkurso nugalėtoja tapo UAB „Veika“, kuri sukūrė ir rinkai pristatė unikalią „Ecodeco“ technologiją, leidžiančią gaminti viniliniams tapetams identišką produktą be jokių žmogaus sveikatai ir aplinkai pavojingų priedų.

Ankstesniais metais šiame konkurse apdovanojimą pelnė UAB „Altechna R&D“ ir tyrėjas Mindaugas Mikutis už sukurtą inovatyvią lazerinę skaidrių medžiagų, tokių kaip stiklas, safyras, pjovimo technologiją. „Verslo ir mokslo partnerystės“ apdovanojimus tai pat yra laimėjusi UAB „Biocentras“, kuri drauge su valstybiniu mokslinių tyrimų institutu Inovatyvios medicinos centru sukūrė maisto papildą „Fortuna“, biotechnologijų kompanija UAB „Bioseka“, ortopedinius prietaisus gaminanti UAB „Baltic Orthoservice“, precizinių metrologinių įrenginių kūrimu, gamyba ir diegimu užsiimanti  UAB „Precizika Metrology“ ir Lietuvos kosmetikos gamintoja UAB „BIOK laboratorija“.

Pranešimą paskelbė: LR ekonomikos ir inovacijų ministerija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2018-08-23 11:55
Pramonė, gamyba, Verslas, ekonomika, finansai
pasidalinti
atgal