Koncertas visai šeimai (rekomenduojamas amžius + 12) „Skambėk su kvintetu“

Renginio tipas: koncertas
Renginio data: Ketvirtadienis, 2018 m. spalio 11 d.
Renginio pradžia: 18:30
Renginio pabaiga: Ketvirtadienis, 2018 m. spalio 11 d.
Renginio vieta: Klaipėdos koncertų salė

Klaipėdos brass kvintetas:

Sigitas Petrulis (meno vadovas, trimitas), Alius Maknavičius (trimitas), Monika Miliauskienė (valtorna), Evaldas Bružas (trombonas), Vidmantas Liasis (tūba)

Solistai – Klaipėdos S. Šimkaus konservatorijos, E. Balsio menų gimnazijos, J. Karoso muzikos mokyklos, Palangos S. Vainiūno ir Gargždų muzikos mokyklų, Kretingos ir Šilutės meno mokyklų jaunieji talentai

Programa: Georg Friedrich Händel, Benedetto Marcello, Tomaso Albinoni, Ástor Piazzolla, Elena Laumenskienė ir kt.

Ar esate girdėję apie tokį instrumentą eufonija? Kaip ji atrodo ir kaip skamba? Kaip skamba fleita, klarnetas ar akordeonas turbūt jau esate girdėję, bet kaip jie dera kartu su varinių pučiamųjų kvintetu? Ar galite įsivaizduoti gitarą ar mušamųjų instrumentų ansamblį, akompanuojant brass kvintetui?

Nauja programa „Skambėk su kvintetu“ pristatys gabiausius Klaipėdos ir Vakarų Lietuvos regiono moksleivius, grojančius jau minėtais ir dar neminėtais instrumentais. Jie visi muzikuos pritariant Klaipėdos brass kvintetui. Jo vadovas Sigitas Petrulis subūrė gausų šiam sumanymui pritariančių pedagogų ir moksleivių būrį. „Koncerto idėja yra suteikti galimybę jaunimui groti profesionalioje scenoje, o jaunuosius klausytojus supažinditi su įvairiais muzikos instrumentais“.

Koncerte taip pat išgirsime džiazo vokalo specialybės mokinę iš Klaipėdos S. Šimkaus konservatorijos. Beje, šią konservatoriją skirtingu metu yra baigę net keturi brass kvinteto nariai: Sigitas (trimitas), Monika (valtorna), Evaldas (trombonas) ir Vidmantas (tūba). Dabar jie kartu su kolega trimitininku Aliumi siekia kokybiško Klaipėdos brass kvinteto skambesio ir rašo naują puslapį ilgametės jo istorijos knygoje.

 

 

Pranešimą paskelbė: Klaipėdos koncertų salė
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2018-09-27 14:21
Kultūra
Renginio pradžia
2018-10-11, ketvirtadienis18:30
Renginio pabaiga
2018-10-11
Renginio vieta
Klaipėdos koncertų salė
Prisegti failai
pasidalinti
atgal