3 iš 4 klientų atsisakytų juos nuvylusių verslininkų paslaugų

75 proc. vartotojų prisipažįsta, kad nesirinktų verslų, kuriuose patyrė prastą klientų aptarnavimą, paslaugų ir 50 proc. apie neigiamą patirtį papasakotų savo šeimai ir artimiesiems. O ar tiksliai žinome, ko iš mažmeninės prekybos atstovų tikisi pirkėjai? Tyrimai rodo, kad šiuolaikiniai klientai ieško paprastesnių sprendimų ir geresnės aptarnavimo patirties.

Greitis – paprastumas – tikslumas

Klientų patirties gerinimas įvardijamas daugelio įmonių prioritetu. Remiantis „The Economist Intelligence Unit“ atliktais tyrimais, vartotojai juos aptarnaujant labiausiai tikisi paprastumo, greičio bei tikslumo. Kaip puikaus aptarnavimo pavyzdžius jie nurodo elektronines parduotuves.

Tyrimo metu taip pat buvo nustatyta, kad net 82% apklaustųjų mano, jog naujos technologijos ir elektroninės galimybės daro didelį poveikį gerinant klientų aptarnavimą fizinėse ir elektroninėse parduotuvėse. Kaip bebūtų, dar yra prekybos vietų, kuriose klientų aptarnavimo patirtis nukenčia dėl pažangių atsiskaitymo galimybių trūkumo.

Nišos – turgavietės ir mugės

Beveik 50 procentų vartotojų vienu svarbiausiu idealios klientų aptarnavimo patirties elementų įvardija paprastą prekių ar paslaugų įsigijimo procesą. Tuo metu įprasta, kad į turgų ar mugę klientai nešasi grynuosius, tačiau pinigų išgryninimas reikalauja papildomų veiksmų – surasti artimiausią bankomatą, nuvykti iki jo, kartais pastovėti eilėje, o išsiėmus tam tikrą sumą pinigų, nuvažiuoti į prekybos vietą.

„Šiuolaikiniai vartotojai reiklesni – tikisi paprasto prekių įsigijimo proceso. Supratę, kad neturės galimybės atsiskaityti kortele, paprasčiausiai apsisuks ir nueis kitur. Tarptautinės įmonės ieško įvairių sprendimų, kaip atsisakyti mokėjimo grynaisiais. Kodėl to neturėtų daryti smulkaus ir vidutinio verslo atstovai, prekiaujantys turgavietėse, mugėse?“, – klausia Donatas Jankauskas , išmanių atsiskaitymų bendrovės „myPOS“ vadovas Lietuvoje.

Maži mokesčiai

Pagrindinė smulkiųjų verslininkų baimė ir abejonė, stabdanti pažangesnių ir klientams priimtinesnių mokėjimo sprendimų diegimą – papildomos išlaidos už tokią galimybę.

„Pastebime verslininkų įsitikinimą, kad galimybės atsiskaityti bankinėmis kortelėmis sukūrimas pareikalaus per daug išlaidų. Tačiau atsiranda inovatyvių nebankinių mokėjimų sprendimų, kurie netaiko fiksuotų mėnesinių mokesčių. Rekomenduoju paskaičiuoti, kiek klientų prarandate, ribodami atsiskaitymo galimybes, ir įvertinti, kiek galėtumėte pritraukti jas sukūrę“, – pataria D. Jankauskas ir priduria, kad smulkusis ir vidutinis verslas, neužtikrindamas teigiamos aptarnavimo patirties, rizikuoja prarasti klientus.

Apie „myPOS“

„myPOS“ – 2012 m. įkurta bendrovė, veiklą vykdanti visoje Europoje. „myPOS“ teikia integruotus ir ekonomiškus mokėjimų sprendimus verslui, kurie suteikia galimybę priimti mokėjimus kortelėmis visais pardavimų kanalais – kasoje, internetu ar mobiliuoju telefonu. „myPOS“ siūlo klientams ne nuomotis mokėjimo kortele terminalus, kaip daro bankai, o juos įsigyti už nedidelę kainą ir nemokėti jokių mėnesinių mokesčių. „myPOS“ taip pat klientams suteikia daugiavaliutę IBAN sąskaitą, elektroninę mokėjimų platformą, nuolatinį klientų aptarnavimą ir mobiliąja aplikaciją, kurioje galima lengvai valdyti savo verslo finansus.

Pranešimą paskelbė: UAB "coagency"
2018-11-23 11:23
Prekyba, Verslas, ekonomika, finansai