BALTIJOS pristatymas

Literatūrinis-kultūrinis almanachas BALTIJA, kaip ir kiekvienais metais, pristato Klaipėdos kultūrinio kraštovaizdžio kaitą. Keičiasi metai, kažkas iškeliauja Anapilin, kažkas parašo pirmus gerus eilėraščius, o kažkas ištraukia senus ir dedikuoja Lietuvos šimtmečiui.

Šiųmetinis almanachas plačiausiai pristato skulptoriaus Algirdo Boso kūrybą, publikuodamas išsamų menotyrininkės Elonos Lubytės straipsnį ir daugybę fotografijų bei jo piešinių. Taip pagerbdamas ir 2018-ųjų metų Klaipėdos kultūros magistrus, kuriais tapo Algirdas Bosas ir fotografas Remigijus Treigys (Agnės Narušytės tekstas). Garbinga I. Simonaitytės literatūrinė premija šiais metais atiteko rašytojui Sigitui Poškui, - Irenos Aleksaitės parengtas interviu. O ir taip gana įkaitusį socialinį foną įelektrina rašytojo Vytauto Čepo politinė aktualija. Be abejonės, yra minimas Vydūno 150-ies metų jubiliejus, kurio kontekste Irma Antanaitytė leidžiasi spėliojimo keliu, kas būtų, jei Vydūnas šiandien atsimerktų. Išsamus fotografijos tyrinėtojos Danguolės Ruškienės tekstas apie fotografo Aleksandro Dapkevičiaus (1929-2007) palikimą. Intriguojantis ir dinamiškas pokalbis su šiuolaikinių Klaipėdos muziejų kūrėju dailininku Anatolijumi Klemencovu. Literatūros laukas taip pat platus. Būtų galima išskirti atradimą – režisierius Nerijus Gedminas pristato dramaturgę Asią Kotliar, kurios pjesės statomos įvairiose pasaulio šalyse, nuo Norvegijos iki Kanados, o Asia Kotliar gyvena Klaipėdoje ir dirba matematikos mokytoja.

„Baltija“ tradiciškai pagerbia kultūros lauko žmonių netektis, primindama, kad po saule gali nebūti rytojaus, todėl vertinkime kūrėjus šiandien, kai jie su mumis. Almanacho sudarytojai – Sondra Simanaitienė ir Juozas Šikšnelis kviečia į „Baltijos“ pristatymą lapkričio 28 dieną 17 val. I. Simonaitytės bibliotekoje.

Pranešimą paskelbė: Klaipėdos apskrities viešoji I. Simonaitytės biblioteka
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2018-11-23 13:47
Laisvalaikis, pramogos, Kultūra
Prisegti failai
pasidalinti
atgal