Aplinkos apsaugos komiteto atstovai Lenkijoje dalyvaus klimato kaitos konferencijoje

Seimo Aplinkos apsaugos komiteto pirmininkas Kęstutis Mažeika ir komiteto narys Petras Nevulis gruodžio 8–10 dienomis vyksta į Krokuvą ir Katovicus (Lenkijos Respublika), kur dalyvaus Jungtinių Tautų bendrosios klimato kaitos konvencijos (JTBKKK) šalių konferencijos (COP24) renginiuose ir parlamentiniame susitikime.

Katovicuose vyksianti JTBKKK COP24 konferencija – svarbus derybų etapas, rengiant Paryžiaus susitarimo įgyvendinimo sprendimus. Renginyje bus sudaryta galimybė tiesiogiai pabendrauti su ekspertais ir derybininkais, dalyvaujančiais JTBKKK sprendimų priėmimo procese bei diskutuoti apie Paryžiaus susitarimo įgyvendinimą Konvencijos valstybėse narėse.

Krokuvoje, esančioje netoli Katovicų, sekmadienį vyks tradicinis Tarpparlamentinės sąjungos kartu su Lenkijos Seimu rengiamas pasaulio valstybių parlamentų atstovų susitikimas, kuriame parlamentarams bus pristatyti naujausi moksliniai tyrimai klimato kaitos tema, jie pasidalins informacija ir gerąja patirtimi apie savo šalyse priimtus teisės aktus. Parlamentarai rengiasi priimti veiksmų planą dėl klimato kaitos. Vėliau parlamentarai su savo valstybių vyriausybinėmis delegacijomis dalyvaus Katovicuose vykstančiuose COP24 renginiuose.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimas
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2018-12-07 11:27
Politika, Gamta, aplinkosauga
pasidalinti
atgal