Vilniaus universitetas vienija jėgas su SAP – rengs specialistus ateities ekonomikai

Vilniaus universitetas (VU) tapo pirmąja Lietuvos aukštąja mokykla, įstojusia į tarptautinį SAP universitetų aljansą (angl. SAP University Alliances), jungiantį daugiau nei 3 700 mokymo institucijų iš 116 pasaulio valstybių. Šios programos misija apima naujos kartos talentų ruošimą išmaniajam verslui, inovacijų skatinimą akademinėje bendruomenėje bei aukštojo mokslo ateities formavimą, įgalinant universitetus naudotis naujausia SAP kompiuterine įranga bei mokymų medžiaga.

2018 m. lapkričio pabaigoje VU pasirašė sutartį su SAP universitetų kompetencijų centru, įsteigtu Magdeburgo Otto von Guericke universitete (Vokietija). Pagal šią sutartį VU suteikiama 1000 vartotojo prieigų prie ERP (angl. Enterprise Resource Planning) verslo valdymo sistemos, parodomosios įmonės duomenys, mokymo medžiaga studentams,  kvalifikacijos kėlimo kursai dėstytojams bei studentų praktikos ir mokslinių tyrimų galimybės SAP centruose.

„Sutartis su SAP atvėrė kelią stiprinti dėstytojų kompetencijas ir rengti aukštos kvalifikacijos specialistus integruojant mokymo resursus, parengtus vienoje iš didžiausių pasaulyje IT korporacijų, įdiegusią savo technologinius sprendimus pažangiausiose ir stambiausiose įmonėse“, – sako VU rektorius prof. Artūras Žukauskas.

SAP universitetų aljanso ištekliais galės naudotis visi VU akademiniai padaliniai. Pasiruošimą šiai veiklai pradėjo VU Kauno fakultetas, kurio dėstytojai prof. dr. Dalia Krikščiūnienė ir prof. dr. Virgilijus Sakalauskas parengė studijų disciplinas „Verslo analitika ir valdymo sprendimai“ bei „Didelių duomenų analitika ir technologijos”. Naujos disciplinos, integruojančios SAP technologijas, jau numatytos ir VU Ekonomikos ir verslo administravimo fakulteto bei Matematikos ir informatikos fakulteto studijų programose.

Skaičiuojama, kad 77 proc. verslo operacijų visame pasaulyje šiuo metu atliekama naudojant SAP verslo valdymo sistemas, o SAP specialistų poreikis tarptautinėse ir Lietuvos įmonėse nuolat auga. „Bendradarbiavimas su SAP leis universitetui parengti darbdaviams reikalingus ir rinkoje paklausius specialistus, pritraukti daugiau užsienio studentų, taip pat galėsime pasiūlyti bendradarbiavimą įmonėms, kuriose naudojamos SAP technologijos, kad šios pas mus keltų savo darbuotojų kvalifikaciją“, – teigia VU rektorius prof. Artūras Žukauskas.

VU akademininiuose padaliniuose integruotos inovatyvios disciplinos suteiks žinių bei SAP technologinių įgūdžių šių studijų programų studentams: Finansų technologijų, Verslo informatikos magistrantams ir Informacijos sistemų ir kibernetinės saugos bakalaurantams (Kauno fakultetas), Informacinių sistemų inžinerijos magistrantams (Matematikos ir informatikos fakultetas) bei Strateginio informacinių sistemų valdymo magistrantams (Ekonomikos ir verslo administravimo fakultetas). Įdiegus SAP technologijas bei paruošus naujus dėstytojus, bus parengtos naujos studijų disciplinos bei atliekami visų pakopų – doktorantūros, magistro ir bakalauro – tiriamieji darbai.

 „Skaitmeninės technologijos, tokios kaip debesų kompiuterija (angl. cloud computing), dirbtinis intelektas (angl. artificial intelligence), blokų grandinė (angl. blockchain), didieji duomenys (angl. big data), bei jų suteikiamos galimybės šiandien iš esmės keičia ne tik verslą, bet ir pasaulį, kuriame gyvename. SAP universitetų aljanso programa leidžia aukštosioms mokykloms naudotis naujausiais SAP sprendimais, integruoti juos į studijų programas ir taip ruošti aukščiausios kvalifikacijos specialistus, kurie ves į priekį skaitmeninę verslo įmonių ir viešojo sektoriaus organizacijų transformaciją“, – sako SAP Lietuva pardavimo vadovas Kęstutis Kasakaitis.

„Šiemet kartu su „Infobalt“ ir MOSTA ekspertais atliktas tyrimas rodo, kad net 78 proc. įmonių iki 2020 m. ieškos papildomų IT darbuotojų. Skaičiuojame, kad per artimiausius dvejus metus Lietuvai reikia paruošti iki 13 000 IT specialistų, todėl VU ir SAP bendradarbiavimas yra labai svarbus žingsnis, siekiant išsaugoti Lietuvos konkurencingumą ir pritraukti užsienio investuotojų“, – sako „Investuok Lietuvoje“ investicinės aplinkos ekspertė Birutė Noreikaitė.

Bendrovė SAP yra lyderiaujanti pasaulyje verslo programinės įrangos gamintoja, turinti daugiau nei 413 000 klientų, tarp kurių yra įvairaus dydžio skirtingas pramonės šakas atstovaujančios verslo kompanijos, viešojo ir nevalstybinio sektoriaus įmonės iš daugiau nei 180 šalių. Pažangios SAP technologijos, tokios kaip debesų kompiuterija (angl. cloud computing), sistemos mokymasis (angl. machine learning), daiktų internetas (angl. Internet of Things - IoT) ir kitos analitinės technologijos, padeda jas naudojančioms įmonėms tapti išmaniomis ir pasiekti geriausių verslo rezultatų.

Pranešimą paskelbė: KPMS ir partneriai
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2018-12-12 11:04
Švietimas ir mokslas, ITT
pasidalinti
atgal