Seimas suteikė galimybę fiziniams asmenims pirmumo teise įsigyti valstybės parduodamas gyvenamąsias patalpas, kuriose jie gyvena

Seimas papildė Valstybės ir savivaldybių turto valdymo, naudojimo ir disponavimo juo įstatymo 20 straipsnį Valstybės ir savivaldybių turto perdavimas kitų subjektų nuosavybėn (projektas Nr. XIIIP-1448(2), suteikdamas pirmumo teisę įsigyti valstybei priklausančias parduodamas gyvenamąsias patalpas jose gyvenantiems asmenims.

„Manau, tai yra tikrai teisingas projektas, nes tiems žmonėms, kurie ten gyveno, suteikiama teisė įsigyti patalpas, jeigu jie to norės, jeigu jiems to reikia, ir be skriaudos valstybei, nes yra nustatyta, kad už pradinę aukciono kainą“, – projektui pritarė Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos narys Gintautas Kindurys.

Įstatyme įtvirtinta, kad fiziniams asmenims, kuriems darbo santykių pagrindu buvo suteiktas valstybės nekilnojamasis turtas (gyvenamosios paskirties patalpos, butai ir gyvenamosios paskirties statiniai) ir kurie pastaruosius 5 metus neturi nuosavybės teise kitų gyvenamosios paskirties patalpų, butų ar gyvenamosios paskirties statinių, prieš parduodant šį turtą turi būti pasiūlyta jį įsigyti už pradinę aukciono kainą.

Pataisos priimtos už balsavus 46, prieš – 4, susilaikius 38 Seimo nariams. Jos įsigalioja 2019 m. kovo 1 d.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2019-01-11 12:31
Socialinė sauga, Politika
pasidalinti
atgal