Seime – Alytaus krašto tautodailininko skulptoriaus Sauliaus Lampicko darbų paroda

2019 m. sausio 16 d., trečiadienį, 13 val. Seimo II rūmų parodų galerijoje Seimo narys Petras Valiūnas atvers Alytaus krašto tautodailininko skulptoriaus Sauliaus Lampicko darbų parodą. Renginyje dalyvaus darbų autorius.

Parodoje pristatoma pastarųjų dešimties metų tautodailininko, medžio skulptoriaus, drožybos mokytojo S. Lampicko kūryba: šventųjų skulptūros, angelai, paukščiai, bareljefiniai paveikslai.

S. Lampickas gimė 1962 m. Pakruojo r., Rozalime, miškininkų šeimoje. 1987 m. baigęs Kauno miškų technikumą atvyko gyventi į Alytų. Medžio drožyba susidomėjo 1989 metais, įsitraukė į naujai sukurto Lietuvos tautodailininkų sąjungos Dzūkijos skyriaus veiklą.

1992–2013 m. dirbo meno dirbinių iš medžio gamintojo specialybės mokytoju Alytaus dailiųjų amatų mokykloje. Nuo 2013 m. S. Lampickas yra laisvas meno kūrėjas.

1992 m. tapo Lietuvos tautodailininkų sąjungos nariu. Surengė 11 autorinių parodų Vilniuje, Vilkaviškyje, Šiauliuose, Pakruojyje, Vištytyje, Zyplių dvare Lukšiuose, Marijampolėje. Dalyvauja kūrybinėse stovyklose, simpoziumuose Lietuvoje ir užsienyje (Vengrijoje, Vokietijoje, Švedijoje, Čekijoje).

Menininkas S. Lampickas yra apdovanotas dviem „Aukso vainikais“ (geriausių liaudies meistrų nominacijos simboliais), du kartus Liongino Šepkos vardo premijomis, jam suteiktas meno kūrėjo statusas ir tautinio paveldo produkto kūrėjo sertifikatas. Du kartus jis yra pelnęs Alytaus miesto savivaldybės kultūros premiją ir tiek pat kartų pripažintas geriausiu Alytaus apskrities liaudies meistru.

Menininko sukurtos medžio skulptūros ir kryžiai puošia ne vieną Lietuvos erdvę, kapines, privatų kiemą ar interjerą. Tačiau visa tai, anot menininko, ne priežastis sustoti ir pasimėgauti. „Tikiu, kad vis dar lipu į savo kūrybos kalną ir kad viršūnės turbūt taip ir nepasieksiu – ji kaip miražas: jei ir priartėja, tai tik akimirkai“, – sako S. Lampickas.

Menininko S. Lampicko kūrybos parodą Seimo II rūmų parodų galerijoje lankytojai gali apžiūrėti sausio 16–30 d. kasdien 8–17 val. Įėjimas laisvas.

Pranešimą paskelbė: LRS kanceliarijos Seimo ryšių su visuomene skyrius
2019-01-14 13:57