Spaudos konferencija "Kur dingta gyventojų sumokėti pinigai už pakuotes"

Lietuvos savivaldybių asociacija, atstovaudama šalies savivaldybes bei gyventojų viešąjį interesą, kviečia jus į spaudos konferenciją pakuočių atliekų tvarkymo tema „Kur dingsta gyventojų sumokėti pinigai už pakuotes?“.
Atkreipiame jūsų dėmesį, kad šiuo metu pakuočių atliekų tvarkymo sektoriuje – kritinė padėtis. Gyventojai, kasdien mokėdami už atliekų sutvarkymą, netrukus gali paskęsti šiukšlėse, nes tiesiog nebebus kam jų išvežti. Pakuočių atliekų surinkimo įmonės – ant bankroto ribos. Vien savivaldybių įmonėms gamintojai importuotojai už 2018 metais suteiktas paslaugas - skolingi per 1,5 milijoną eurų (su įmonėmis neatsiskaityta už visus metus).
Aplinkos ministerijos sukurta elektroninė gaminių, pakuočių ir atliekų apskaitos informacinė sistema (GPAIS) – iki šiol tinkamai neveikia. Tuo ir pasinaudojama neapmokant pakuočių atliekų tvarkytojams patirtų išlaidų už suteiktas paslaugas. Savivaldybės atkreipia dėmesį, kad didžiojoje dalyje Lietuvos bet kurią dieną gali būti nutrauktas pakuočių atliekų surinkimas.


Konferencijoje planuoja dalyvauti:

• Seimo aplinkos apsaugos komiteto atstovas
• Aplinkos ministerijos Atliekų departamento direktorė Agnė Bagočiutė
• Lietuvos savivaldybių asociacijos direktorė Roma Žakaitienė
• Lietuvos savivaldybių komunalinių įmonių asociacijos direktorė Aušra Zigmontienė
• Lietuvos komunalininkų ir atliekų tvarkytojų asociacijos direktorė Asta Kuckaitė
• VšĮ „Žaliasis taškas“ ar VšĮ „PTO“ atstovai

Pranešimą paskelbė: Lietuvos savivaldybių asociacija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2019-01-25 15:36
Gamta, aplinkosauga, Energetika
Renginio pradžia
2019-01-29, antradienis10:00
Renginio pabaiga
2019-01-29
Renginio vieta
BNS konferencijų salėje
pasidalinti
atgal